Ensimmäiset opiskelijat saapuvat American College Marbellaan oppiin 23.9.  Koulu valmistaa nuoria amerikkalaisiin yliopistoihin. Kansainvälisten koulujen määrä Etelä-Espanjassa kasvaa jatkuvasti.

Aurinkorannikon kansainvälisyys on valtti, myös kouluille. Kysyntää eri maiden koulutusjärjestelmän mukaisista opinahjoista on paljon. Marbellassa ovensa avaava American College Marbella toimii porttina meren takaisiin yliopistoihin niin Yhdysvaltoihin kuin Kanadaankin.

– Opintojen aloitus  18-vuotiaalle on helpompi tehdä kotona asuen, vakuuttaa William O’ Brien. Marbellan toimipiste nivoutuu mukaan American College Dubain toimintaan, jonka presidentti O’ Brien on.
American Collegen oppilaat keräävät opintopisteitä, jotka hyväksytään sellaisinaan amerikkaisissa yliopistoissa. Opintoja voi Espanjassa jatkaa kahden ensimmäisen vuoden ajan. Pienen vain 150 oppilaan koulun edut ovat suuret, O’ Brien vakuuttaa. Luokkakoot ovat 15 oppilaalle kun vastaavasti Amerikassa luentoja järjestetään jopa 1000 oppilaalle.
Lukukausimaksu on 4900 euroa. Marbellassa luotetaan, että koulu tuo oppilaita Etelä-Espanjan ainoaan amerikkailaiseen yliopiostoon myös muualta maailmasta.

Lisätietoja: http://www.acmarbella.es
Tiedot: EuroWeekly News