Fuengirolan kaupunginjohtaja Esperanza Oña jättää pestinsä kaupungin johdossa ja keskittyy toimimaan Andalusian parlamentissa. Oñan tilalle nousee Ana Mula, pitkäaikainen kunnallispolitiikko ja Oñan työpari.

Vallanvaihto tapahtuu virallisesti syksyn aikana. Esperanza Oña on toiminut Fuengirolan kaupunginjohtajana 24 vuotta, samaan aikaan hän on toiminut Andalusian maakuntaparlamentissa.
Andalusian vaalilain (2011) uudistuksen mukaan Andalusian parlamentin jäsenen ei voi olla kunnanjohdossa samanaikaisesti. Muutoksen myötä Oña joutui valitsemaan jatkaako Fuengirolan kaupunginjohtajana vai keskittyykö maakuntatason politiikkaan.
Samassa tilanteessa oli Oñan lisäksi viisi muuta kaupunginjohtajaa ; Dolores Lopez (Valverde del Camino), Juan Ignacio Zoido (Sevilla), Pedro Rodriguez (Huelva), Jose Antonio Nieto ( Cordoba) ja Jose Cara ( La Majonera). Heistä Oña oli ainoa joka jätti paikkansa kaupungin johdossa.
Tiedottaessaan muutoksesta kaupunginjohtaja kertoi jättävänsä Fuengirolan johdon Ana Mulalle rauhallisin mielin, sillä kaupunki on hyvässä tilanteessa ja uusi kaupunginjohtaja on toiminut Oñan oikeana kätenä koko hallintoajan.
Fuengirolan tuleva kaupunginjohtaja Ana Mula on koulutukseltaan oikeustieteiden lisensiaatti ja vastannut esimerkiksi kaupungin kaavoitusosaston toiminnasta.
Tiedot: Fuengirolan kaupunki tiedote, Diariosur, El Mundo