Tuokiokuvia Andalusiasta - Aurinkorannikko ammattivalokuvaajan silmin

Talvet Aurinkorannikolla viettävä entinen ammattivalokuvaaja Charles Svanbäck harrastaa nyt omaksi ja muiden iloksi maisemien ja tunnelmien tallennusta. Valokuvia on esillä Espanja.Com Facebook -ryhmässä.

Charles työskenteli nuorena perheenisänä freelance valokuvaajana ja on tottunut kuvaamaan kohteita monipuolisesti. Sitten työelämä suuntautui pitkäksi aikaa toisenlaiseen hektiseen yrityselämään ja valokuvaus oli vain osa työtä. Nyt työ on lähinnä mentorointia ja kuvaus aktiivista harrastusta. Andalusian maisemissa matka pysähtyy kuitenkin vähän väliä hyvän kohteen löytyessä.

Kuvauksissa valitsen kamerasta usein taideasetuksen, mutta en käytä Photoshoppia tai muita digitaalisia kuvankäsittelyohjelmia, kertoo Charles. Keskityn kohteen tarkkailuun ja kuvan rajaamiseen, mutta tärkeintä minulle on tunnelma ja erityisesti monivivahteinen valo täällä etelässä saa kameran laulamaan. Olen enemmän taidekuvaaja kuin dokumentoija.

Charlesille on myönnetty AFIAP ja EFIAP arvonimet valokuvauksesta. Saavuttaakseen kansainväliset arvonimet on valokuvaajan osallistuttava lukuisilla eri otoksilla kymmeniin näyttelyihin eri puolilla maailmaa.

Tuoreimmat Charlesin kuvat postataan viikottain Espanja.Com Facebookissa ja ne tallentuvat kaikki ”Tuokiokuvia Andalusiasta” kuvakansioon, jossa niitä voi käydä tutkimassa myöhemminkin. Kuvat löytyvät kohdasta: Photos.