Torremolinos on lähes 70 000 asukkaan rannikkokaupunki Málagasta 18 kilometriä länteen. Se on yksi Aurinkorannikon alkuperäisistä lomakohteista, sillä turismi alkoi kasvaa siellä jo 1960-luvulla. Nykyään kaupunki on monikulttuurinen ja kiinnostava kohde asua ja lomailla.

Kaupunki jakautuu maantieteellisesti selkeästi kahteen osaan: rantaan ja hieman korkeammalla sijaisevaan keskustaan. Pitkät jyrkähköt portaat tai kiemurtelevat kapeat tiet vievät rannalta keskustaan. Rannansuuntaisesti alue on laaja ulottuen Parador de Málaga Golfista aina melkein Benalmádena Puertoon asti. Carihuelan ranta on perinteisesti ollut Málagalaisten suosittua kesälomanviettoaluetta.

 

Rantaelämä

Torremolinosin ranta on kokonaan vallattu auringonottajille. Málagan päässä on nudistiranta ja Carihuelan päässä kuuluisat kalaravintolat. Koko matkan on pyörätie ja chiringuitoja (rantaravintola) vieri vieressä. Paseo Maritimo onkin ruuhkaisa aamuisin kun kuntoilijat viilettävät sitä päästä päähän. Rantaa pitkin pääsee kävellen ja pyörällä Málagaan kiertäen Guadalhorcen suiston hieman sisämaahan koukkaavaa polkua pitkin. Syksystä kevääseen myös koirat ovat tervetulleita rannalle, kunhan muistaa siivota jätökset.

 

Kesäkuukausina rannoilla voi harrastaa esim. riippuliitoa, banaaniveneajelua, vesihiihtoa tai polkuveneilyä. Myös vilkas yöelämä on painottunut rantojen läheisyyteen. Rannan tuntumassa on runsaasti eritasoisia hotelleja.

 

Vapaa-aika

Torremolinosissa voi harrastaa myös vaikka ratsastusta, kalastusta tai tennistä. Myös golf on suosittua, lähin kenttä on Parador Málaga, seuraavat kentät ovat Benalmádenassa, Málagassa ja Lauro Golf Alhaurin de la Torressa. Torremolinosissa on vesipuisto Aqualand, jonka pitkät liukumäet ja erilaiset uima-altaat viihdyttävät lapsia varmasti koko päivän. Kaupungista löytyy myös krokotiilipuisto Crocodile Park, jossa on yli 200 krokotiilia.Sunnuntaisin on suosittu kirpputori ja torstaisin normaalit markkinat. Ihan Málagan rajalla sijaitsevat Andalusian suurin ostoskeskus Plaza Mayor ja Ikea. Plaza Mayorissa esitetään elokuvia alkuperäiskielellä. Sen kylkeen on valmistumassa vuonna 2017 valtava Outlet -keskus.

 

Kulkuyhteydet

Torremolinos sijaitsee keskeisellä paikalla. Täältä on lyhyt matka Andalusian eri alueisiin. Lentokenttä on muutaman kilometrin päässä. Julkiset kulkuyhteydet ovat hyvät, voit matkata sekä linja-autolla että junalla. Torremolinosissa on viisi junapysäkkiä: Los Alamos, La Colina, Torremolinos, Monte Alto ja Pinillo. Pääasemaa keskustassa aletaan remontoida v 2015, koska siellä ei tällä hetkellä ole hissiä käytössä. Jatkossa esteetön liikkuminen on helpompaa.

 

Ravintolat

Torremolinoksesta löydät runsaasti espanjalaisia traditionaalista ruokaa tarjoavia paikkoja sekä etnisiä ravintoloita. Pääosin ne ovat keskittyneet keskustaan sekä rannantuntumaan. Menu del Día eli päivän menu maksaa keskimäärin 8-9 €, muutama suomalaisravintolakin löytyy. Muuten kaupunki on monikultturinen ja erityisesti englantilaiset sekä marokkolaiset ovat edustettuina.

 

Asuminen

Torremolinoksesta löytyvät tällä hetkellä rannikon edullisimmat asunnot. Alle 30 000€ saa remonttia kaipaavan yksiön. Hinnat vaihtelevat paljon riippuen asuinalueesta ja siihen kannattaakin kiinnittää huomiota.

 

Yleistä

Kaupunki oli aikanaan Costa del Solin viihde-elämän keskus. Nyt ovat naapurikaupungit kirineet tällä saralla hieman ohi. Torremolinos onkin keskittynyt hiomaan urheilukaupungin imagoansa. Siellä on erittäin hyvät treeniolosuhteet uimareille ja yleisurheilijoille. Siellä on mm. yksi Espanjan harvoista kentistä, missä voi harjoitella kuulantyöntöä. Kaupunkiin tulevat vuosittain joukkueet aina Kanadaa myöten treenaamaan eri lajeja. Kaupungin yleiskuva on paikoittain hieman nuhjuinen, mutta sitä parannetaan kaiken aikaa. Sen sijaan Torremolinoksessa on jäljellä aitoa elämänmakua, niille jotka eivät