Torremolinoksessa eniten turisteja Andalusiassa

Tämän vuoden hotelliyöpymiset osoittavat, että Torremolinos on Andalusian suosituin lomakohde. Viisi miljoonaa yöpymistä vie Torremolinoksen ohi Granadan, Sevillan ja Málagan.

Marraskuun loppuun mennessä Torremolinos oli kirjannut 4 757 120 yöpymistä. Käyttöaste oli 70,32%  ja viikonloppuisin se nousi 73 prosenttiin. Keskimääräisesti kaupungissa vietetiin 5,65 päivää.

Grananadassa yöpymisiä oli tänä vuonna 2,9 milj, Sevillassa 4,6 milj ja Málagassa 2,37 miljoonaa. Kaikissa kaupungeissa tapahtui nousua luvuissa. Marbella (118 811 yöpymistä) ja Fuengirola (163 932 yöpymistä) jäävät kauas Torremolinoksen luvuista.

Torremolinos

Kaupunginjohtaja José Ortiz García onkin ylpeä kaupungistaan. Hän kuvaa kaupunkia sanoilla: ”original, único y avanzado” eli ainutlaatuinen, persoonallinen ja edistyksellinen.-Meille tärkeitä arvoja ovat myös rauhallisuus, turvallisuus ja siisteys.

Jose Ortiz

Kaupunki kohentaa imagoaan ja olosuhteita monella saralla. Uusi turisti- ja asukasneuvontatoimisto keskustassa Plaza Andalucia aukiolla palvelee monipuolisesti ja rannan infopistekin tullaan remontoimaan moderniksi. Kaupungissa sijaitsevien hotellien remontointiin tullaan käyttämään 100 miljoonaa euroa. Yksistään jo tuhat majoitushuonetta tarjoava Sol Don hotellikeskus käyttää 17 miljoonaa kolmen hotellinsa nykyaikaistamiseen. Hotelleissa Don Pablo, Don Pedro ja Don Marco uusitaan mm. huoneita, ilmastointia, puutarhaa, nettiyhteyksiä sekä ravintoloita. Uusi megakokoinen ostoskeskus, joka rakennetaan Palacio de la Pazin ympärille tulee moninkertaistamaan Torremolinoksen vetovoiman ja lisäämään laadukasta majoitustilaa.

Kaupunki on tunnettu vuoriston vesilähteistä ja ne halutaankin saada turistien ja asukkaiden nautittavaksi parantamalla vaellusreittiverkostoa. Muutenkin kaupungin historiaa arvostetaan ja sitä tuodaan paremmin esille. Keskustan viihtyvyyttä lisätään kävelykatujen muodossa ja tuomalla esille monimuotoisesti taidetta mm. katuesitysten muodossa. Kaupunginjohtajan mielestä parhaat Costa del Solin rannat löytyvät tietysti Torremolinoksesta.

Luvut: diariosur.es