Torremolinoksen kasvitieteellinen puutarha Molino de Inca

Torremolinoksessa vesipuiston takana sijaitseva Jardín Botánico Molino de Inca on vierailunarvoinen paikka. Laaja valikoima kasveja, suihkulähteitä, lintuja ja jauhomyllymuseo luovat mukavan rauhallisen paikan, josta nauttii koko perhe.

Puutarha on perustettu jo kuningas Alfonso XIII ja kuningatar Victoria Eugenian aikoina. He käyskentelivät usein puutarhassa vieraillessaan Torremolinoksessa. Nähtävillä on myös kuningattarelle rakennettu kylpyamme. Puutarha kunnostettiin ja avattiin uudestaan yleisölle 2003.

Alue on kooltaan 40 000m2 ja siellä kasvaa 150 palmua joista 50 eri lajiketta, 300 puuta joista 60 eri lajiketta, 400 pensasta useasta lajikkeesta sekä runsaasti erilaisia kukkia. Puutarha sijaitsee alueella, josta lähtevät Torremolinoksen vesilähteet Inca ja Albercón del Rey. Puistossa voit nähdä myös kunnostetun ja toiminnassa olevan jauhomyllyn.

Luonnonlabyrintti puiston keskellä, kauniit patsaat italialaisesta marmorista, suihkulähteet ja kanaalit tekevät puistosta romanttisen, jos sellaiselle paikalle on joskus tarvetta. Yli tuhatvuotinen acebuche -oliivipuu , 40 metrinen nogal -pähkinäpuu ja satavuotiaat eucalyptuspuut antavat hieman perspektiiviä elämälle.

Vierailuajat: klo 11.30-13.30 ja 18-21. Maanantaisin suljettu.

Pääsymaksu: Torremolinoksen asukkaat 1€, muut 3€. Torremolinoksen asukkaista alle 12-vuotiaat lapset sekä eläkeläiset ilmaiseksi. Ryhmille erikoishinnat.