Torremolinokseen avattu monipuolinen turistipalvelukeskus

Torremolinos haluaa palvella ulkomaalaisia ja on avannut uuden matkailu- ja asukasinfokeskuksen, josta saavat sekä turistit että maahan muuttavat keskitetysti tietoa.

Uudet tilat sijaitsevat Plaza de Andalucialla, keskustan Mercadonan edessä olevalla aukiolla. Vanhat tilat Plaza de la Indipendencialla muutetaan nykytrendin mukaan gourmetmarketiksi.

Uusi infopiste palvelee kaikissa ulkomaalaisia ja kansallisia turisteja kiinnostavissa aiheissa. Sieltä saa tietoa mm.

  • residenssian hakemisesta
  • kaupungin asukkaaksi kirjautumisesta (empadronamiento)
  • kiinteistöverosta (IBI)
  • tulevista kulttuuri- ja urheilutapahtumista
  • karttoja ja opastusta turisteille

info piste

Kaupunginjohtaja José Ortiz tutkimassa uusia tiloja (kuva: Torremolinos.es)

Toimiston väki kertoo ottavansa ilomielin vastaan tietoa myös suomalaisten toiminnasta ja tapahtumista. Sinne voi viedä esitteitä, joita he jakavat kaikille suomenkielisille. Suomalaiset ovat kuulemma tuttua väkeä, sillä Torremolinos on mukana vuosittain Matkamessuilla.

Tarjolla on myös SUR -lehti englanniksi. Toimistossa puhutaan useita kieliä, mm. englantia, ranskaa, hollantia, saksaa ja espanjaa. Suomeksi ei vielä ole palvelua.

Huom! Toimistosta ei voi anoa virallisia dokumentteja, vaan ne pitää hakea asianmukaisista toimistoista. Täällä saa vain keskitetysti neuvontaa. Asukasneuvontapisteen henkilökunta on vielä koulutuksessa ja sen toiminta alkaa muutaman viikon sisällä.

Toimisto on auki maanantaista perjantaihin klo 9-14.30.

ranta info

Toinen turisti-infopiste Torremolinoksessa on rannalla Paseo Paritimo 3, Avenida del Lidon päässä. Siellä on jaossa esitteitä ja myös sinne voivat myös suomalaiset viedä esitteitä omista tapahtumista.

Lähde: www.surinenglish.com