Uuteen keskukseen suunnitellaan kauppojen lisäksi surffiallasta ja hiihtokeskusta. Rakentamisen toivotaan alkavan alkuvuodesta.

Projektia on yritetty jo vuosikymmenen saada eteenpäin, mutta Junta de Andalucia (maakuntahallitus) on pistänyt kapuloita rattaisiin. Viime kevään vaalien jälkeen valittu uusi Torremolinosin kaupunginhallitus haluaa ostoskeskuksen valmiiksi mahdollisimman pian ja onkin nyt laittanut suunnitelmaa kuntoon keskusta suunnittelevan Intu Properties yrityksen kanssa. Sen uskotaan nyt menevän läpi Juntan käsittelyssä.

Uusi keskus tulee Molino del Vienton alueelle, Kongressipalatsin (Palacio de Congresos) ja Torremolinosin moottoritien liittymän väliin. Pinta-alaa sillä tule olemaan 195 000m2. Budjetti rakentamiselle on 400 miljoonaa euroa ja keskus tulee luomaan 3000 työpaikkaa.

Jos uusi kaava alueelle hyväksytään nyt marraskuun kaupunginhallituksen kokouksessa, niin rakentamisen suunnitellaan alkavan ensi vuoden alkupuolella ja kestävän pari vuotta. Alueen keskelle suunnitellaan isoa tekojärveä. Tosin suunnitelmat voivat muuttua sitä mukaa kun projekti etenee. Joka tapauksessa keskukseen on luvattu rakentaa jotain aivan ennen näkemätöntä Andalusiassa.

Neuvottelut alueelle tulevien yritysten kanssa ovat jo käynnissä. Sopimuksen on jo allekirjoittanut Hamleys, yli 250 vuotias kuuluisa englantilainen lelukauppaketju. Liike tulee olemaan heidän ensimmäinen Espanjassa.

Lähde: surinenglish.com