Sijoittajat ovat taas kiinnostuneita uusista projekteista ja rakentamisesta. Erityisesti hyvällä paikalla ja hyvällä näköalalla sijaitsevat tontit menevät kaupaksi. Asiantuntijoiden mukaan näitä on vielä mahdollista löytää, vaikka Marbella tiheään rakennettu onkin.

Tontteja ostetaan nyt myös ”varastoon” kun hinnat ovat vielä, Marbellan mittapuun mukaan, kohtuulliset. Kaupantekijöinä ovat pääosin ulkomaalaiset, tosin viime aikoina myös espanjalaiset sijoittajat ovat heränneet kisaan mukaan.

Hinnat vaihtelevat alueiden mukaan: Marbellan Casablancan ja Sierra Blancan alueella maksetaan 1300-2000e/m2, Guadalmina Bajassa 800e/m2 ja Monte Mayorista voi saada jopa 90e/m2. Keskustan läheltäkin voi tontin löytää, tosin siitä voi joutua ensin purkamaan vanhan rakennuksen pois tieltä.

Myös yksityiset henkilöt, useimmiten pohjois-eurooppalaiset, ovat kiinnostuneita rakentamaan tai rakennuttamaan itse talonsa. Rakentamisen kiinnostus näkyy kaupunkikuvassa aiheeseen liittyvien tienvarsimainosten esiinmarssissa sekä taas nousevien nostokurkien profiileissa. Kysyntä on jo nostanut parhaiden tonttien hintoja ja suuntaus lupaa taas töitä arkkitehdeille.

Lähde: surenglish.com