Ulkomaalaiset terveysalan yrittäjät ovat huomanneet Espanjan terveyspalveluiden laadun ja edullisuuden. Mahdollisesti jo ensi lokakuussa Malagaan saapuvat ensimmäiset englantilaiset potilaat lähetettynä kotimaastaan espanjalaiseen yksityissairaalaan.

Terveysturismin puolesta toimivat Malagan alueella yhteystyössä Fundacion Malaga Health sekä Tourism & Health Spain, joka edustaa noin kolmeakymmentä yksityistä klinikkaa.
Malagan alueella on 4500 yksityistä sairaalavuodepaikkaa. Määrä on 45% koko Andalusian määrästä. Ainoastaan Madridissa ja Barcelonassa on laajempi valikoima yksityissairaaloita.
Terveysturismin mahdollisuudet on huomattu muuallakin maailmassa. Bisnes pyörittää noin 70 biljoonan euron suuruista rahaliikennettä. Malagaan tästä kakusta haluttaisiin noin 250 -300 miljoonaa euroa. Lisäksi terveysturismi toisi aktiviteettia alueen hotelli-, kauppa- ja ravintolapalveluille.
Neuvottelut mahdollisuuksista tuoda potilaita hoidettavaksi Malagaan ovat käynnissä jo Iso Britanniassa, Norjassa, Saksassa, Suomessa, Kiinassa ja Venäjällä.  Ensimmäiset potilaat Iso Britanniasta saattavat saapua hoitoon jo lokakuussa.
Tiedot : Sur in English