Supepesistä Fuengirolassa – ideasta totta!

Aurinkorannikolla tapahtuu kaikenlaisia tempauksia ja mitä erikoisempia ideoita toteutetaan. Tämän kevään hauskin on Superpesistason ottelu Fuengirolassa 23.4.

Idean äiti Heli Touru Radio Finlandiasta on rannikon konkareita ja ollut mukana laittamassa alkuun monenlaisia projekteja. Tämäkin tapahtuma sai alkunsa viattomasta innostuksesta pesäpalloon. Se on peli, jota voivat pelata kaikenikäiset ja -taitoiset ja täällä Espanjassa on pelikelit ympäri vuoden. Meillä suomalaisilla on pesäpallo veressä ja nyt Suomi 100-vuotta juhlavuotena olisi hienoa näyttää tätä upeaa kansallislajia muillekin, kertaa Heli mietteitään. Suomen päässä juuri Superpesis -sarjaan noussut IPV eli Imatran Pallo-Veikot oli heti jutussa mukana. Idea oli muhinut myös heidän päässään jo muutaman vuoden, silllä he käyvät täällä harjoittelemassa talvisin. Helin kaavailemasta harjoitteluottelusta tulikin sitten ihan Superpesistason peli.

Pesäpallo valloittaa maailma

IPV ja Sotkamon Jymy aloittavat omat Superpesisottelunsa Fuengirolassa Elolan kentällä sunnuntaina 23.4. klo 13. Edellisenä päivänä, lauantaina 22.4. neljä joukkuetta pelaa Tukholmassa sekä naisten että miesten Superpesis -sarjan avauspelit. Nämä ovat kautta aikojen ensimmäiset Suomen ulkopuolella pelatut Superpesisottelut. Ottelut sekä Espanjassa että Ruotsissa ovat osa virallisia Suomi 100 -vuotta juhlatapahtumia.

Jani Valkeapää IPV:stä kiittää suomalaisia Aurinkorannikolla. Hänen mukaansa he ovat olleet aivan uskomattomana tukena ja avuksi tapahtuman toteutuksessa. Aurinkorannikon suomlaisen koulun oppilaat ja Aurinkorannikon Leijonatkin ovat mukana tapahtuman avausohjelmassa.

Suomesta on tulossa useampi lentokoneellinen faneja katsomaan ottelua. Katsomoon mahtuu 3000 ihmistä, mutta lisäkatsomokin on mahdollista tarvittaessa rakentaa. Peli näytetään myös suorana lähetyksenä Suomessa Nelonen -kanavalla.

Fuengirola

Myös Fuengirolan kaupunki on innoissaan uudesta suomalaisten aluevaltauksesta ja itse kaupunginjohtaja Ana Mula allekirjoitti sopimuksen tapahtuman toteutumisesta. Hän tulee heittämään ottelun avausheiton ja pesäpalloa käydään myös opettamassa paikallisissa kouluissa. Suomalaiset ovat näkyvä ryhmä kaupungin väkimäärässä ja katukuvassa ja kaupunginjohtaja toivookin tapahtumasta jokavuotista.

Oheistapahtumia

Pelin oheistapahtumaan saapuu Suomesta esiintymään Miljoonasade yhtye. Bändi esiintyy Iskelmäbaarin iltatapahtumassa perjantaina 21.4 ja lauantaina 22.4. Miljoonasateen keulahahmo Heikki Salo toteaa olevansa innoissaan tulevasta pesistapahtumasta ja hän on ehdottomasti menossa seuraamaan peliä. Ohjelmaa on myös Ravintola Kukossa ja Elolan kentän ulkopuolella on itse pelipäivänä markkinakojuja .

Yritykset ja yhdistykset ova tervetulleita tarjoamaan omia ideoitaan oheistapahtumiksi. Yhteyttä voi ottaa Heliin: heli@radiofinlandia.net