Lomalaisille ja vakiasukeille on Aurinkorannikolla tarjolla lastenhoitoa suomeksi. Vanhemmille on mahdollisuus omaan tekemiseen ja lapset nauttivat leikittäjästä.

Perheloma etelässä kuulostaa ihanalta yhdessäololta. Eri ikäisillä perheejäsenillä voi olla kuitenkin erilaiset ajankäyttömieltymykset. Vanhemmille hyvä loma voi tarkoittaa myös muutamaa golf -kierrosta tai mielenkiintoisia museoita. Lapsille ei kumpikaan vaihtoehto edusta ajatusta kivasta lomasta. Heitä voi kiinnostaa hiekkakakut rannalla tai muiden lasten tapaaminen leikkipuistossa.

Fuengirolasta lapsille löytyy suomenkielistä hoitoapua. Siellä toimii seurakunnan päiväkerho ma-pe aamupäivisin. Noudatamme suomalaisen koulun loma-aikoja, joten nyt kesällä olemme kiinni, kertoo Tuisku Pekkarinen.

Yksityistä hoitoa on saatavilla ympäri vuoden. Meidän hoitajat leikkivät ja hoitavat ruokailut lasten kotona, kertoo Mari Ahonen Andacaresta.  Lomalla olevien lasten koti voi myös hotelli. Jos vanhempien kanssa sovitaan, niin voimme mennä vaikka rannalle leikkimään tai Fuengirolan Bioparciin.

Hoitajan saa vain muutamaksi tunniksikin päivällä tai illalla. Kerran hoidimme erään perheen neljää lasta jopa viisi vuorokautta, sillä perheen äidille tuli äkillinen työmatka, kertoo Mari. Kaikki hoitajamme ovat suomalaisia ja kokeneita lasten kanssa. Jos perheen kotikunta on Suomessa, niin maksut hyväksytään kotitalousvähennykseksi.

Katso tästä lisätietoja