Monipuolinen kurssien järjestäjä Sofia-opisto Fuengirolassa järjestää tänä vuonna myös kesällä retkiä ja kursseja. Osallistua voivat myös rannikolla lomailijat.

Normaalisti Sofia-opistolla on vilkas ohjelmatarjonta syksystä kevääseen. Opistoa ylläpitävä Sofian kannatusyhdistys ry päätti kokeilla nyt myös kesätoimintaa. Meillä on ollut aikaisemminkin kursseja, mutta vain Suomesta tulleille ryhmille, kertoo Sofia-opiston toiminnanjohtaja Minna Kantola. Olemme nyt koittaneet miettiä kiinnostavaa tekemistä lomalaisille ja täällä kesätkin asuville.

Suosituimmaksi on noussut keskitason espanjan kielikurssi natiiviopettajan kanssa. Myös alkeita voi opetella. Jokaisella kerralla on oma käytännönteemansa, joten mennä voi vaikka vain yhdellekin tunnille. Mielenkiintoinen kokeilu on myös lapsille ja vanhemmille yhdessä tarkoitettu espanjan kurssi, jossa opitaan kieltä leikkien, piirtäen ja laulaen.

Rannikon väki on nuorentunut monipuolisen työtarjonnan ja uusien yrittäjien myötä. Tämän mukana on opiston ohjelmatarjontakin laajentunut. Nyt kesällä voi vaikka mennä suppaamaan mereen, kokeilla erilaisia jumppia, joogaa tai vaikka argentiinalaista tangoa.

Espanjalaisia viinejä voi maistella ja opiskella sekä elokuussa vieraillaan viinitilalla. Opiston mukana pääsee myös muille opastetuille retkille. Kesäkuussa lähdetään El Torcalin vaikuttaviin kuumaisemiin. Heinäkuussa vaelletaan suositulla Caminito del Reyllä sekä upeassa susipuistossa Lobo Parkissa. Kuun puolivälissä pääsee mukaan ainutlaatuiseen espanjalaiseen tapahtumaan Virgen del Carmen juhlaan ja kulkueeseen.

Opiston toimisto on auki ma, ti, to ja pe klo 11-13 ja aina kun siellä on tunti. Tarkemmat tiedot, ilmoittautumiset ja maksuohjeet: www.sofiaopisto.net/kesae-2016

Kuva: Mari Petäjä