Fuengirola Lionsin järjestämä kansainvälinen rullakiekkoturnaus alkoi hyvin aurinkoisessa Costa del Solin säässä. Uransa huipulla lopettava maalivahti Sasu Hovikin kehui turnauksen tunnelmaa.turnaus peli yleisoa

Lauantaiaamuna alkaneet pelit ovat sujuneet aikataulussa ja pelaajat viihtyvät. Suomesta turnaukseen saapuneen Pahalammen joukkueen maalissa pelasi jääkiekon parissa pitkän ammattilaisuran tehnyt Sasu Hovi. Sasu on myös rullakiekossa ollut Suomen huippuja. Plakkarissa on sekä suomen- että maailmanmestaruus. Nyt hän lopettaa rullakiekon tällä huipputasolla. Aika ei riitä siihen tarvittavaan treenaamiseen, hän toteaa. Se vaatii 10 harjoituskertaa viikossa. Jatkan kyllä urheilutasolla, olenhan koko elämäni viettänyt kaukalossa, jäällä ja ilman.

Sasun aikaa vievät työt yrityselämässä. Uusin yritys ProSportJob.com on sivusto, jonka kautta on mahdollista hakea ja löytää urheiluun liittyiviä työpaikkoja kansainvälisesti. Tälläinen sivusto puuttui ja siinä on paljon mahdollisuuksia, miettii Sasu.

Rullakiekon suosio kasvaa Suomessa harrastustasolla ja yhä useampi jääkiekonpelaaja pelaa myös rullakiekkoa. Sasunkin se piti kunnossa kesäisin ammattilaisvuosina. -Toivonkin voivani auttaa lajin tunnetuksi tulemisessa. Rullakiekko on Sasun mielestä jopa viihdyttävämpää katsoa kuin jääkiekko. -Tilanteet vaihtuvat nopeasti ja maalipaikkoja on enemmän. Kummallista on, että nopeasti kasvavasta suosiosta huolimatta rullakiekko ei näy suomalaisessa mediassa, ihmettelee Sasu.sasu hovi maalissa2

Fuengirolaan hän lähti vielä kerran Pahalammen joukkueen mukana vahtimaan maalia. Matka kävi samalla lomasta, sillä mukana ovat myös vaimo ja perheen kolme lasta. Olemme viihtyneet hyvin täällä, Sasu toteaa. Aurinko paistaa ja ihmiset, jopa suomalaisetkin, ovat leppoisampia kuin Suomessa. Olemme käyneet uimarannoilla ja rentoutuneet. Perheen keskimmäinen, Elo, seuraa isänsä jalanjälkiä ja pelaa jo Pahkalammen junioreissa.

Pääkuva vasemmalta: Turnauksen järjestäjiä Jari Nyman, Elo ja Sasu Hovi sekä joukkuetta sponsoroivan Espanja.Comin toimitusjohtaja Ismo Ivakko.