Espanjassa yleistyy parkkimaksun maksaminen kortilla. Nyt Costa del Solilta mukana Fuengirola ja ensi viikolla myös Málaga.

Sinisellä merkityillä alueilla on parkkeeraus maksullista ilmoitettuina aikoina. Parkkeeraus helpottuu näillä alueilla, sillä kortilla maksetetaan vain käytetystä ajasta. Jos palaat autollesi aiemmin kuin suunnittelut, niin voit lopettaa parkkeerausajan ja maksat vain käytetystä ajasta. Puhelin hälyttää kun lataamasi aika on loppumassa ja voit tarpeen mukaan maksaa lisää parkkiaikaa. Sovelluksella voi myös peruuttaa saatu parkkisakko maksamalla peruutusmaksun.

Puhelimeen ladataan sovellus, jonne täytetään sekä omat että autontiedot. Samalle maksukortille voi ladata useamman auton tiedot. Maksuna voi käyttää sekä pankki- että luottokorttia (Visa ja Masters).

Sovellukset voi ladata ilmaiseksi PlayStore tai AppStoresta.

Kunkin kaupungin käyttämä sovellus selviää lähimmästä pysäköintimittarista , jossa on myös tiedot mistä sovelluksen voi ladata. Fuengirola käyttää TelPark ohjelmaa, joka toimii myös Portugalissa. Málagassa käytetään Smassaa.
Katso video miten TelPark toimii.

Lisäinfoa ja sovelluksen lataus:

www.telpark.com (sivut myös englanniksi)
www.smassa.eu

Lähde: diariosur