Málagassa aukesi Andalusian kahdeksas koirien uima-ranta. Fuengirolassa sellainen jo on.

Espanja muuttuu ja se näkyy mm. lemmikkieläinten määrässä. Koirienpito lisääntyy ja sen mukana vaaditaan myös palveluita.

Talvisin voi yleensä koiran kanssa käydä rannalla kävelyllä vaikka tämä ei lainkirjainta noudatakaan. Kesäaikaan siihen puututaan herkästi ja sakot rapsahtavat.

Koirien omia uimarantoja on alkanut ilmestymään ja uusin on Málagassa. Viime viikonloppuna avattiin Málagan ja Rincon de la Victorian rajalle tilava 14 000m2 koirille sallittu ranta La Araña.

Omistajilla pitää olla koira hallinnassa, kakkapussit mukana sekä koirien passi. Yli 20kg sekä vaarallisiksi luokiteltujen rotuisten koirien täytyy käyttää kuonokoppaa.

Fuengirolan ranta Playa del Ejido sijaitsee Castillo -linnan päässä, muutama minutti kävelyä linnalta etelään. Rannan säännöt ovat samat. Fuengirolan koiraranta ulottui aiemmin Mijas Costan puolelle, mutta nyt se on koirien käyttökiellossa kesäisin. Myös Esteponan kaupunki haluaisi avata koirille uimarannan. Rantojen olemassaoloa vaikeuttaa Junta de Andalucian eli maakuntahallituksen nihkeä asenne koko asiaan. He ovat kieltäneet mm. Casaresin kylässä sijainneet Andalusian ensimmäisen koirille sallitun uima-rannan. Se toimi vuosina 2012-2015. Koko Espanjassa on tänä kesänä 58 koirille sallittua rantaa. Kaikki rannat löytyvät täältä.

Lähteet:
www.redcanina.es
www.diariosur.es
www.homeaway.es