Muuttajien tarinoita: Osa5 Lapsiperheen matka aurinkoisempaan arkeen – GP isoisän vierailu

Lapsenlapset ovat isovanhemmille niin tärkeitä, että toisinaan eläkepäiviksi suunniteltu muutto Espanjaan ei toteutu eroikävän vuoksi. Tällä kertaa lapsenlapset muuttivat Espanjaan ja isoisä käy heitä täällä katsomassa.

Ullstedin perheen muutto aurinkoisempaan arkeen on sujunut hyvin ja joulukuussa kävi myös Emman isä Seppo Jarva tutustumassa perheen uusiin kotimaisemiin. Isoisästä sukeutui GP eli grandpap ja tämä nimi on nyt ihan vakiintunut Sepon kutsumanimeksi. Emman ja perheen muutto oli itsekin paljon matkustelevalle GPlle ihan järkevän oloinen teko. -Onhan arjen pyörittäminen täällä jo ihan säiden vuoksi helpompaa, toteaa Seppo. Emma on aina ollut sellainen sissi, hän toteaa, ja varmaan pärjää täälläkin erinomaisesti.

Suhde lastenlapsiin on tärkeä ja pidämmekin yhteyttä Skypen välityksellä ja näemme näin toistemme arkistakin elämää.  Onneksi olen itse hetkessä elävä tyyppi, joten en ikävöi asioita, jotka eivät sillä hetkellä ole läsnä. Ja kun olen täällä, niin sitten olen läsnä kunnolla. Ja kyllä tässä katraassa sitä tekemistä riittääkin, nauraa Seppo.

Luca on perinyt GP:n musikaalisuuden ja on mukana muunmuassa uudella Kalevi Kullasvaara taiteilijanimellä ilmestyneellä Pikkukaupungin blues -videolla.

Katso VIDEO, jossa Seppo kertoo ajatuksia kaukoisovanhemmuudesta ja musisoi Lucan kanssa.