Muuttajien tarinoita: Osa 4 Lapsiperheen matka aurinkoisempaan arkeen – Lapsiarkea Espanjassa

Fuengirolaan muuttanut lapsiperhe Ullstedt on päässyt arkielämän makuun. Tavallisessa elämässä muutama asia sujuu eri tavalla kuin oli Suomessa suunniteltu. Vaihtoon menivät mm. kaksosten rattaaat.

Muutenkin vaunuhifistelijäksi tunnustautuva Emma on hankkinut kaksosille uudet tuplarattaat. Suomesta tuodut olivat liian umpinaiset Espanjan lämpimään ilmastoon. Myöskään musta väri ei ole se paras mahdollinen, toteaa Emma. Nyt mutkat kääntyvät sukkelasti kevyillä vaunuilla ja ”ilmastointi” toimii erilaisten luukkujen ja verkkojen avulla. Näihin saa tarpeen vaatiessa kaikki neljä kyytiin, kehuu Emma. -Kätevää varsinkin silloin, kun olen yksin.

Opettelemista on ollut myös lasten oikean vaatekerran valinnassa. Aamut ja illat alkavat olla jo viileitä, mutta päivällä aurinko kuumottaa vielä. Varjoisa asuntokin saattaa olla viileän tuntuinen vaikka ulkona auringossa olisi vielä hyvinkin lämmintä.

Lapset ja Emma ovat löytäneet myös suomalais-espanjalaisen taidepainotteisen päiväkerhon, jossa Luca ja Lila viihtyvät. Tätä kautta verkostoidutaan muiden lapsiperheiden kanssa ja lapset löytävät ikäistään seuraa.

Katso videolta tunnelmia ja  ihastele miten kätevästi rattaat toimivat ja muuntuvat.

Kuva: Emma Ullstedt