Muuttajien tarinoita: Osa 3 Lapsiperheen matka aurinkoisempaan arkeen -Kaksi kuukautta takana

Aurinkorannikolle parempien säiden toivossa muuttaneen lapsiperheen elämä on asettunut. Mitä uutta on opittu ja miltä se elämä alkaa maistumaan aurinkoisissa maisemissa?

Emma ja Tomas Ullstedt lapsineen vaihtoivat lumityöt ja omakotitalon Fuengirolan aurinkoon ja helppohoitoiseen asuntoon. Alkujärjestelyt ovat sujuneet jouhevasti. Kaikki tarpeelliset asiat on saatu hoidettua, vuokra-asunto näyttää jo kodilta ja osa Suomesta tuotuja varusteita on vaihdettu Espanjan ilmastoon sopivaksi.

Lucalle ja Lilalle on järjestynyt hoitopaikka kaksikielisessä päiväkerhossa. Täällä lapset oppivat mukavavasti myös espanjaa, toteaa Emma. -Jaamme kätevästi hoitopaikan toisen perheen kanssa ja perheiden lapset ovat siellä vuoropäivinä. Iris ja Eden ovat kasvaneet ja konttausharjoitukset ovat käynnissä. Toivottavasti kuitenkin vielä hetken pysyvät paikallaan, toivoo Emma.

Iris eden1

Suuria yllätyksiä ei elämässä ole tullut, kertoo Tomas. -Säät ovat olleet lämpimämmät kuin osasimme odottaa. Ja se onkin parasta täällä, toteavat molemmat yhdestä suusta.

Tomaksen ensimmäinen työkeikka Suomeen on haastatteluhetkellä juuri alkamassa. Yhdeksän viikkoa meni nopeasti ja mies odottaa jo töihin pääsyä. Kokopäiväinen lastenhoito on yllättävän rankkaa ja kun työ on mieluista, niin sinne on kiva palata. Sitten Emman arki yksin neljän lapsen kanssa alkaa oikeasti.

Katso VIDEOLTA perheen tunnelmia aurinkoisessa arjessa.