Matkailuautolla lomailu yleistyy kaikissa ikäluokissa. Koti kulkee mukana ja maisemat vaihtuvat haluttua tahtia. Costa del Solilla Mijasissa on huomattu karavaanareiden ostovoima.

Fuengirolan kaupungin tiukentaessa pysäköintisääntöjä ja rajoittaessa matkailuautojen pysäköintiä, Mijas vastaa haasteeseen. Suosittu ilmainen ”campinparkki” La Cala de Mijasissa Fuengirolasta hieman Marbellan suuntaan sai vedenottopisteen. Ennestään siellä onkin jo likaveden
sekä WC -kasettien tyhjennysmahdollisuus.

Mijaksen kaupunginjohtaja Ángel Nozal kävi itse tutustumassa alueeseen ja siellä oleviin karavaanareihin. Hän on huomannut tämänlaisen matkailun kasvun ja sen tuomat edut. Varsinkin hiljaisempana talvikautena lisäeurot ovat tervetulleita ravintoloihin ja kauppoihin.

Paikallinen poliisi on ottanut tavakseen vierailla alueella päivittäin. He pitävät silmällä aluetta ja jakavat informaatiota kaupungin järjestyssäännöistä. Heidän läsnäolonsa lisää myös yleistä turvallisuutta.

Alueelle suunnitellaan parempia vielä parempi palveluita. Protecex yritys on patentoinut campinpark -rakennelman, jossa voi sekä ottaa puhdasta vettä, jättää likavedet sekä WC jätökset että kytkeä matkailuauto sähkötolppaan. Maksu tapahtuu luottokortilla. Kokeilualue on jo käytössä Extramadurassa ja toimii hyvin. Yritys neuvottelee paraikaa Mijasin kaupungin kanssa samanlaisen rakentamisesta La Calaan.

Matkailuautolla vieraille Espanjassa vuosittain 200 000 henkilöä. Vaikka 75% heistä onkin yli 50 –vuotiaita niin yhä useammin matkalle lähtee lapsiperhe. Eniten matkailuatoja Euroopassa on Saksassa.

Kartta Espanjassa oleviin Campingparkkeihin:www.areasac.es/v_portal/apartados/apartado.asp?te=4

VIDEO LA CALA DE MIJASISTA, KATSO ALHAALTA

Lähde: Mijas Semanal

{gallery}stories/3577{/gallery}