Kun muslimituristi suuntaa lomamatkalle, etsii hän kohteen, jossa tarjotaan palveluja ja ruokaa islaminuskon mukaisesti. Alanda hotelli Marbellassa sopii muslimituristin elämänarvoihin.

Termi ”halal” esiintyy Koraanissa ja kuvaa yhdellä sanalla sallittua, terveellistä ja hyödyllistä – niin ravintoa kuin käytöstäkin. Muslimit valitsevat matkustaessaan kohteita jotka toimivat halal – arvojen mukaisesti. Espanjassa vierailee vuosittain suuri määrä islaminuskoisia turisteja, joille oman uskonnon mukaiset arvot ovat tärkeitä. Andalusia kerää paljon muslimituristeja, jotka tuovat alueelle vuosittain yli 300 miljoonaa euroa.Turismisektorilla pyritäänkin löytämään malleja vastata asiakkaiden toiveisiin.
Marbellan kultaisella maililla sijaitseva hotelli Alanda (entinen NH Alanda) on vain 60 metrin päässä saudiarabialaisen kuningas Fahdin moskeijasta. Hotelli myytiin vuosi sitten saudiarabialaiselle yritykselle Fawaz Al Hokair. Hotelli on muokattu palvelemaan muslimiasiakkaita.
Hotelli noudattaa tiukasti halal-sääntöjä ja esimerkiksi hotellin ravintolat eivät tarjoile alkoholia eivätkä sianlihaa tai sianlihasta valmistettuja tuotteita. Hotellilla on myös todistukset elintarviketuottajiltaan kaikista ravintolaan saapuvista tuotteista.
-Alkoholiton hotelli ei ole menettänyt brittituristeja eikä espanjalaisia asiakkaitaan, vakuuttaa hotelin johtaja Fernando Portal. Itseasiassa moni asiakas saapuu juuri Iso-Britanniasta ja Espanjasta.

Hotelli tarjoaa muslimin arvostamia palveluja kuten rukoustilat, Mekan suuntaan olevat huoneet tai huoneissa olevat kyltit missä suunnassa Mekka sijaitsee . Asiakkaat saavat erityisen tervetulopaketin, jossa on mukana mm. rukousmatto. Hotellin televisiokanavien ohjelmista on karsittu pois väkivaltaa ja pornografiaa sisältävät ohjelmat.
Hotelli on saanut erityisen halal serifikaatin, ensimmäisenä Espanjassa. Sertifikaatin myöntää Cordobassa sijaitseva Halal Instituutti. Instituutti on osa järjestöä joka tarkastaa islamilaisiin maihin vietävät tuotteet, ruoat ja palvelut koko Euroopassa.
Tiedot Sur in English