Marbellan asukasrekisterissä on vain 148 000 henkilöä vaikka todellisuudessa asukkaita on 220 000. Kaupunki onkin aloittanut kampanjoinnin, jotta kirjoissa oleva asukasmäärä saataisiin nousemaan yli 150 000 asukkaan.

Rajapyykin ylittäminen tarkoittaisin kaupungille lisää tukia valtiolta ja aluehallinnolta. Tällä hetkellä kaupunki saa valtiolta 30 miljoonaa ja aluehallinnolta 5 miljoonaa euroa.Tukien avulla kaupunki huolehtii kaupungin julkisista palveluista kuten sosiaali-ja terveyspalveluista, postinjaosta sekä turvallisuudesta. Näihin palveluihin suunnatut tukivarat mitoitetaan kaupunginasukasmäärän mukaan.
Asukkaaksi kirjautuminen tuo kaupungin lisäksi myös asukkaalle itselleen suoria etuja, kuten alennuksia kiinteistöveromaksuista (IBI)  ja pääsyn kunnallisten urheilu, kulttuuri, koulu- ja sosiaalipalveluiden pariin.
Kampanja, jolla kerätää kaupunginasukkaita, toteutetaan ovelta ovelle vierailuilla. Kahdenkymmenen henkilön ryhmä kiertää kaupungilla joulu-helmikuun välisenä aikana.
Marbellassa on kirjoilla 43 396 ulkomaalaista. Näistä suuri osa on brittejä. Muita kansallisuuksia ovat marokkolaiset, saksalaiset, italialaiset, equadorilaiset, ja romanialaiset. Asukkaaksi kirjautuminen koskee ulkomaalaisten lisäksi myös espanjalaisia, jotka ovat vaihtaneet paikkakuntaa. Lisäksi muistutetaan että eurooppalaisten on uusittava asukkaaksikirjautumisensa aina kahden vuoden välein.
Tiedot: Sur in English