Kesäkuukaudet ovat loma-asuntojen vuokraajien kulta-aikaa. Rannikkoalueille suuntaavat espanjalaiset ovat valmiita maksamaan unelmakohteesta usein talvikuukausien vuokraan verrattuna moninkertaisia summia. Kriisin myötä ale näkyy myös kesän vuokrakohteissa, ainoastaan Marbellan hinnat ovat ennallaan.

Talouslama ei ole tuonut muutoksia luksusasuntojen vuokraajille. Marbellan hinnat ovat pysynyneet korkeina erityisesti venäläisten, ukrainalaisten ja Kazakstanista saapuvien turistien myötä. Kahden viikon loma-asunnosta Marbellassa maksetaan helposti tämäkin kesänä 2000 euroa. Espanjalaiset asiakkaat ovat hinnasta tarkempia, mutta Itä-Euroopasta saapuvat maksavat mukisematta jopa 3000-5000 euroa kahdesta viikosta. Unelma-asunnosta moni on valmis pulittamaan jopa kymmeniä tuhansia.

Muissa rannikkokaupungeissa vuokrahinnat ovat pudonneet jopa 20% ja monet asunnonomistajat tarjoavat loma-asuntoja halvalla hinnalla, jotta kiinteistö ei jäisi tyhjilleen.
Esimerkiksi Fuengirolassa maksettiin sesonkikuukausina vuonna 2007 viikkoasunnosta 700 euroa. Tänä vuonna saman asunnon saa 500 eurolla.
Malagan kaupungissa kesäkuukauden vuokra on ollut 1000 euroa vielä kolme vuotta sitten v. 2010. Tänä kesänä merinäköalalla olevan kolmen makuuhuoneen asunnon saa neljäksi viikoksi kuudella sadalla eurolla.
Sur -lehden artikkelissa kerrotaan, että arabit saapuvat loma-asuntomarkkinoille elokuussa Ramadan jälkeen. Luksusasuntojen vuokraajilla on siis edessään kiireinen loppukesä ja alkusyksy.
Tiedot:Sur in English