Marbellan kiinteistömyynnin toipuminen on alkanut luksuskohteista ja uusia rakennushankkeita on käynnissä. Myyntikohteiden hinnat liikkuvat miljoonasta eurosta ylöspäin.

Kultainen maili, Avenida Principe Hohenlohe sekä Sierra Blancan alue Marbellassa houkuttavat sijoittajia. Moni rakennuttaja hankki alueelta maata jo ennen kiinteistökaupan romahdusta, mutta jätti hankkeet odottamaan suotuisempia aikoja. Nyt rakennushankkeita on käynnistetty ja uudiskohteita myydään jo suunnitteluvaiheessa ns. off plan myyntinä.
Yhteistä uusille hankkeille on laatu ja suunnittelu. Suuren kompleksit eivät kiinnosta ostajia vaan uudet kohteet ovat asuntomääriltään pieniä ja yksilöllisiä luksuskohteita. Yksityiskohdat suunnitellaan huolella ja tulevien asukkaiden yksityisyys kulkee malleissa käsi kädessä luksuksen kanssa.
Nicholas de Zutter Marbella for Sale kiinteistönvälitystoimiston myyntijohtaja kertoo myyneensä suunnitteluvaiheessa jo kaksi kiinteistöä vuonna 2016 valmistuvasta uudiskohteesta kultaiselle mailille. Korkeatasoiset talot muodostavat neljän talon kokonaisuuden. Jokaisessa talossa on hissi, oma uima-allas ja kooltaan ne ovat 460 – 600 neliötä. Yhden talon hinta on 1.3 -2 miljoonaa euroa.
Marbellan alueen kiinteistöjen myyntimäärät ovat olleet Espanjan suurimpia. Viimeisen vuoden aikana hinnat ovat myös nousseet. Asiantuntijat uskovatkin suuntauksen ylöspäin olevan nyt pysyvän trendin, sillä myymättömien kiinnostavien kiinteistöjen määrä Marbellassa on pieni. Myymättä jääneet kohteet eivät kiinnosta ostajia ja uusien ostajien kysyntään vastataan nyt rakentamalla uudiskohteita.
Tiedot: Sur in English