Mantelinkukkien päivä Guarossa

Sununtaina 29.1 juhlitaan Guaron kylässä mantelipuun kukkia. Día del Almendro on vuotuinen juhla, jossa voit nauttia mantelikeittoa ja ostaa paikallisia tuotteita sekä vaeltaa luontoreiteillä. Rannnikolta ajaa Guaroon vajaassa tunnissa.

Guaro on pieni ja perin espanjalainen kylä vajaa tunti Costa del Solin rannikolta sisämaahan. Se sijaitsee Coínin ja Mondan takana.

Kävelyreitit

RUTA LARGA: Klo 10 lähtee parempikuntoisten 9km lenkkI.
RUTA CORTA: Klo 11 alkaa helpompi reitti 4,5km, joka sopii vanhemmalle väelle ja lapsiperheille.
Kierrosten aikana katsellaan kukkivia mantelipuita ja tietenkin valokuvataan niitä! Mukana opas, joka selittää alueesta ja kasvistosta. Kierrokset ovat espanjaksi.
Tänne voit ilmoittautua haluamallesi reitille. Turistit, joilla ei ole NIE numero, joka tarvitaan netti-ilmoittautumiseen, voivat ilmoittautua puhelimitse: 952457812.  Jos lähtöpäätös syntyy viime hetkellä, niin käytönnössä mukaan saattaa usein mahtua myös ilmoittautumatta. Kannattaa kuitenkin olla ajoissa paikalla.

Muuta

Markkinat, joissa myydään paikallisia tuotteita, löytyvät Plaza Al-Andalusilta.
Päivän aikana voit tutustua paikallisiin kohteisiin mm. oliiviöljymuseoon, eli Museo Etnográfico del Aceite ja mantelinäyttelyyn. Tämä on myös oiva mahdollisuus tutustua sisämaan pieneen kylään kävellen sen vanhan osan kapeita katuja.
Klo 14 alkaa mantelikeiton (sopa de almendras) tarjoilu.

Valokuvakilpailu

Perinteiseen tapaan järjestetään myös valokuvakilpailu. Kuvat voi lähettää 28.2.17 mennessä sähköpostilla: turismo@guaro.es. Voittajakuvaa käytetään seuraavan vuoden tapahtuman julisteeseen.