Andalusiassa, ja erityisesti Málagan alueella, on investoitu kiinteistöihin kasvavalla vauhdilla. Vuosi 2014 oli ennätyksellinen, ilmoittaa konsultointiyhtiö CB Richard Ellis (CBRE) raportissaan, ja tänä vuonna tullaan investoimaan 1,5 biljoonaa euroa pelkästään Málagan alueella.

Optimismi vallitsee taas Espanjan kiinteistömarkkinoilla. Koko etelärannikkolla käytiin vilkkaasti kiinteistökauppaa viime vuonna. Investoinniksi lasketaan kaikki kiinteistökaupat, joilla on tarkoitus tehdä voittoa: maanosto rakentamistarkoituksessa, kaikenlainen rakentaminen, hotellin myyminen sekä talon tai asuinalueen ostaminen ja rakentaminen, tarkentaa Iñigo Molina CBRE konsultointiyhtiöstä. Kaiken kaikkiaan rahaa käytettiin investointeihin 500 miljoonaa euroa.

 

Selkeä käännös on tapahtunut viimeisen 18 kuukauden aikana. Ulkomaiset sijoittajat ovat taas kiinnostuneita alueesta. Isoimpia kauppoja alueella ovat olleet Sotogranden asuinalue 250 miljoonalla eurolla, Hotel la Quintan ja sen golfkentän myynti chileläiselle Phenix rahastolle sekä koko Estepona Hills asuinalueen myynti.

 

Yksityisten kiinteistöjen kauppojen määrä nousi viime vuonna 30%. Tämä nostaa Málagan Espanjan neljänneksi vilkkaimmaksi, edellä ovat vain Madrid, Barcelona ja Alicante. Tämän seurauksena uusia asuntoja rakennetaan taas ja ne käyvät hyvin kaupaksi.

 

Sekä Málagan että Marbellan liikekeskustat laajenevat. Kalleimmat liikeneliöt löytyvät Malagan Calle Lariokselta (150-200e/neliömetri) sekä Puerto Banuksesta (160-200e/neliömetri). Kaupan vilkastuessa tarvitaankin seuraavaksi lisää teollisuustiloja ja varastoja.

 

Lähde: Sur in English

Kuva: Staylant.es