Málagan uuteen museoon ilmainen sisäänpääsy

Tänään aukesi vihdoin 8 vuotta remontissa ollut Museo de Málaga, jonka kunnostamiseen hupeni yli 40 milj euroa. Kauniissa isossa rakennuksessa on esillä alueen arkeologisia löytöjä sekä Málagaan liittyvää taidetta. EU-maiden kansalaisille sinne on ilmainen sisäänpääsy.

Museossa yhdistyvät nyt Museo Provincial de Bellas Artes (per. 1916) ja Museo Arqueológico Provincial (per. 1945). Vanha tullikamarirakennus Palacio de la Aduana on todella kaunis ja jo sellaisenaan vierailunarvoinen. Rakennuksessa on nykyään yli 18 000m2, joka tekee siitä yhden maan suurimmista museoista. Taidetta siellä on yli 2000 kappaletta ja arkeologisia löytöjä yli 15 000. Tämä on hieno mahdollisuus kaikille tutustua Aurinkorannikon rikkaaseen historiaan ja taidemaailmaan.

jono1

Jonoa oli jo aamusta asti, malagalaiset olivat selvästi odottaneet paikan avautumista. Mielenkiintoista oli, että miehiä oli suurin joukoin.

varasto laatikko

Sisääntulokerroksessa sijaitsee museon varasto (Almacén visitable), joka on avoinna yleisölle. Vitriinien alla olevista vetolaatikoista löytyvät museon vanhimmat esineet. Täällä olevilla esineillä ei ole esillä selitystä, joten voi hyvin käyttää mielikuvitusta. Paikan tunnelma oli hieman kuin Indiana Jones elokuvista.

taulut1

Ensimmäisessä kerroksessa on taidetta 1800 -luvulta nykypäivään. Joko maalaukset tai maalarit olivat jotenkin kytköksissä Málagaan. Siellä on myös pieni osasto, jossa on esillä taidetta, joka on tehty paperille tai muuten herkälle materiaalille. Nämä yksilöt voivat olla esillä vain lyhyitä aikoja, ettei valo pilaa niitä. Tämän vuoksi taulut vaihtuvat tiheään tahtiin.

patsaat2

Kakkoskerroksessa on arkeologinen osasto. Kaikki siellä olevat esineet on löydetty Málagan provinssin alueelta. Videot ja valokuvat kertovat arkeologien työstä ja kaivausprosesseista. On mielenkiintoista tutkia, että minkälaisessa kaupungissa sitä oikein kävelee. Arvokkaimpana esineenä pidetään kultamedaljonki Medallon de Trayamaria.

huone

Vitriineissä olevat taiteilijoiden huoneet ovat mielenkiintoisia.

Osa museosta oli vielä sisustamista vailla eikä neljännen kerroksen kahvilaan päässyt. Tilat näyttivät omansa olevan myös tapahtumille ja koululaisille. Videot ja teosten tekstit ovat sekä espanjaksi ja englanniksi.

Tässä museossa riittää kokemista monelle käyntikerralle.

Virtuaalikierros
http://museo-aduana.diariosur.es/planta-1.html

Osoite
Avenida de Cervantes, sijainti katedraalin ja Teatro Romanon välissä. Sisäänkäynti meren puolelta.

Hinnat ja aukioloajat

EU maiden kansalaisille ilmainen sisäänpääsy, muilta 1,50€.
Museo on auki ti-la klo 9-20 ja su 9-15.30. Maanantaisin se on suljettu sekä seuraavina juhlapyhinä

  • 1.1
  • 6.1
  • 1.5
  • 24.12
  • 25.12
  • 31.12

Lähde: diariosur.es