Malagan lentokentän uusi kiitorata valmis    

Malagan lentokentän toisen kiitoradan rakentaminen aloitettiin kesällä 2007, juuri kun alkoi olla merkkejä matkailualan hiljentymisestä. Valmistuminen tapahtuu juuri sopivaan aikaan, sillä kuukausittaiset matkustajaluvut osoittavat elpymisen merkkejä.

Malagan lentokentän matkustajaluvut ovat nousseet enemmän viimeisen puolen vuoden aikana kuin koko kymmenen viime vuoden aikana vuositasolla katsottuna. Matkustajamäärien kasvu on Malagan lentokentällä noussut viisi prosenttiyksikköä enemmän kuin maassa keskimäärin puolen vuoden aikana. Tällä hetkellä Malagan lentokenttä on neljänneksi vilkasliikenteisin koko Espanjassa.

Lentokentän toisen kiitoradan rakentaminen on nyt valmis, ja sen odotetaan olevan toiminnassa, tammikuussa 2012, testijakson jälkeen. Sen jälkeen lentokenttä voi kaksinkertaistaa lentoon lähtö ja lasku toimintansa (37:stä jopa 72:teen), mikä tarkoittaa 9500 saapuvaa tai lähtevää matkustajaa tunnissa ja jopa 30 miljoonaa matkustajaa vuodessa.

Malagasta tulee viides espanjalainen lentokenttä jolla on enemmän kuin yksi kiitorata, Madridin, Barcelonan, Palma de Mallorcan ja Gran Canarian jälkeen.

  • Kapasiteetti nousee 37:stä 72 lentoon lähtö ja lasku operaatioon tunnissa.
  • Hinta 370 miljoonaa euroa
  • Työt aloitettiin kesällä 2007
  • Kiitorata kattaa 1,980,000 neliömetriä
  • Pituus 2,750 metriä ja lisäksi vielä ekstra 340 metriä, joka mahdollistaa lentoonlähdöt jumbojeteille.
  • Rullaustie rinnakkain kiitoradan kanssa koko pituudelta, jossa on 4 sisäänkäyntiä ja kuusi poistumispaikkaa. Lentokentälle tulee lisäksi pysäköimistelakat 27 lentokoneelle, yksitoista valotornia ja lentokoneiden tankkaus joka paikalla.
  • Malagasta tulee viides espanjalainen lentokenttä, jolla on enemmän kuin yksi kiitorata, Madridin (4), Barcelonan (3), Palma de Mallorcan (2) ja Gran Canarian (2) jälkeen.

Lähde: SUR