Matkustajien nouto ja jättäminen kentälle on muuttunut vaikuttavasti. Lähteville ilmainen ja tuleville uusi parkki. Espanja.Com kävi testaamassa tilanteen lentokentällä.

Lähtevät lennot

Enää ei kentän eteen pysty pysähtymään, vaan se tapahtuu terminaalien T3 ja T2 edessä olevan ns. pikaparkin (Express) kautta.

Ajoreittejä sisään oli neljä, mutta ne kaikki yhtyivät yhteen kaistaan juuri ennen parkkialuetta, joka aiheutti ruuhkaa. Ensimmäiset 15 minuuttia ovat ilmaiset ja voit ajaa suoraan ulos samalla lipukkeella jonka otit sisääntullessasi.

Yli menevät minuutit maksavat, silloin mukaan lasketaan myös nuo ensimmäiset 15 minuuttia. Alueella on 300 autopaikkaa, jonne neljä sisäänajoreittiä ja seitsemän ulos. Ongelma syntyy kun ulosajopuomille saapuu auto, joka juuri ylittikin tuon ilmaisen 15 minuutin ajan ja kuljettaja joutuu lähtemään maksamaan parkkimaksua. Lentokenttävirkailija ohjeisti jättämään auton puomille, sammuttamaan moottorin ja käymään maksamassa parkkeerauksen automaatilla. Maksulaitteita ei ole puomien välittömässä läheisyydessä, niitä löytyy hissien vierestä. Puolilaitteessa näytti kyllä olevan valmius kortilla maksamiseen,joten se ehkä on tulossa.

Ulos kannattaa valita kauimmaiset linjat, jotka sijaitsevat ns. perällä toisessa rakennuksessa. Siellä on vähiten jonoa.

Maksettuasi parkkimaksun, sinulla on 10min aikaa ajaa ulos alueelta.

Ongelma syntyy siinä, että parkkilipuketta ei voi maksaa ennenkuin ilmaiset 15 minuuttia on täynnä. Eli et voi käydä varmuuden vuoksi maksamassa sitä, jos 15 minuuttia ei ole vielä kulunut.

Käytännönvinkki: jos parkkialueella on ruuhkaa ja epäilet, että et suoriudu sieltä ulos alle 15 min, niin odota, että aika kuluu umpeen ja maksa 16 minuutista. Sen jälkeen sinulla on tuo 10 minuuttia aikaa ajaa ulos.

Joka tapauksessa ruuhkaa siellä tulee kesällä olemaan, joten ole ajoissa kentällä!

Saapuvat lennot

Kentälle on avattu pari kuukautta sitten uusi parkki heille, jotka tullaan noutamaan kentältä. Sinne pääsee seuraamalla kylttiä: Preferente llegadas. Se sijaitsee samassa tasossa kuin tulo-aula, juna-aseman vieressä. Siellä on 300 paikkaa ja se maksaa saman kuin entinen Express -parkki eli ensimmäiset 15 minuuttia 1.80€ ja sen jälkeen minuuttiveloituksella.

Pitkäaikaisempi parkki

Tämä on säilynyt samassa paikassa samaan hintaan. Osa tästä parkista on nykyisen lähtevien ilmaisparkin alapuolella. Jos et siis ole varma siitä kauanko kentällä joudut olemaan, niin tämä on helpoin, edullisin ja stressivapain valinta.

Vuokra-autot

Samaa lähtevien ilmaisparkkia joutuvat käyttämään myös Rentalcarsin vuokra-autot jotka jätetään kentälle, joten varaa runsaasti aikaa kentälle mennessäsi!