Malagaa katsellaan nykyään lintuperspektiivistä. Kattoterasseista on tullut suosittuja ajanviettopaikkoja ja vaihtoehto sataman maailmanpyörälle.

Andalusian ilmasto suosii terassilla istuskelua ja tämän ovat huomanneet varsinkin keskustan hotellit, joiden katoille on ilmestynyt terassibaari. Näille ovat tervetulleita myös muutkin kuin hotellin asukkaat.

Piscina Lounge Molina Lario hotellin katolla on kuuluisin ja suosituin. Aivan katedraalin vieressä sijaitsevalla terassilla on myös uima-allas. Terassilla tarjoillaan juomien lisäksi herkullisia tapaksia.

AC Málaga Palacio hotellin Àtico Bar on kaupungin korkeimmalla paikalla, 15. kerroksessa. Klassikkobaarin asiakkaidenkin keski-ikä nousee yli 30. Juomia, tapaksia ja ruokaa sekä uima-allas.

Nuoremmalle väelle mieluinen on pienen Alcazaba Premium hostelin Alcazaba terassi. Aivan roomalaisen teatterin raunioiden vieressä sijaitseva baari ja Batik ravintola houkuttelevat kauniita ja rohkeita.

Romantikoille ja uutta etsiville hieman tuntemattomampi terassi on Chinitas Lounge, samannimisen hostelin ylimmässä kerroksessa. Kaksi terassia upeilla näkymillä ja juomien lisäksi pientä syötävää. Löytyy osoitteesta: el Pasaje de Chinitas.

Kuivan joen toisella puolella sijaitsee 4. tähden Salles hotelli, jonka Áureakattoterassilta näkee koko vanhan kaupungin. Kansainvälinen ilmapiiri ja elävä musiikki ovat tämän paikan vetonauloja.

Muita tutustumisen arvoisia terasseja:

Terraza Soho Lounge, Hotel Bahía Málaga (CAC museon vieressä, viimeisellä juna-asemalla)
La Terraza de Larios, Room Mate Larios, kävelykatu Larioksella. Malagalaisten suosikki. Suljettu maanantaisin.
Oasis Lounge Bar, Oasis Backpackers Hostel, Museo Carmen Thyssenin vieressä. Nuoria kansainvälisiä matkustajia. Viikonloppuisin hyvä meno.
El Corte Inglés tavaratalon 6 krs. Ruokaa moneen makuun aasialaisesta meksikolaiseen.
Parador de Gibralfaro, Linnoituksen vieressä. Autolla kiertäen tai kävellen ylämäkeen 20 min Roomalaisten teatteriraunioiden takaa.

Lähde: www.myquiadeviejes.com