Malagassa juhlitaan feriaviikkoa 14-23.8. Juhlaviikko näkyy kaupungin keskustan muutoksena juhla-alueeksi ja myös feria-alueen casetat täyttyvät iloisesta juhlaväestä. Viikko on täynnä ohjelmaa ja loistavia esiintyjiä.

 

Malagan ferioiden tunnelma on kokemisen arvoinen. Juhlaviikko tuokin kaupunkiin paljon turisteja, jotka janoavat tutustua perinteiseen juhlaan.
Ferioiden taustalta löytyy historian havinaa, sillä Malagan ferioiden ajankohta liitetään vuoteen 1487 jolloin elokuun 19. päivänä Reys Catolicos, Isabel ja Fernando liittivät Malagan osaksi kuningaskuntaa (Corona de Castilla).
Kuninkaalliset lahjoittivat kaupungille pyhimyksen patsaan Virgen de la Victoria, josta tuli koko kaupungin suojeluspyhimys. Tapahtuman 400 vuotismuistoksi järjestettiin vuonna 1887 juhla, jota on toistettu tähän päivään saakka suurena kesän juhlana.
Malagan ferioiden historia elää vielä paikallisten mielissä, mutta suurelle osalle juhlakansaa elokuisessa juhlassa pääosassa näyttäytyvät naisten upeat puvut, tanssi ja ilonpito. Pelkästään kävely juhlaan valmistautuvan kaupungin keskustassa on elämyksen arvoinen. Juhla yhdistää koko kaupungin.
Malagan ferioiden erityispiirteenä on juhlapaikkojen runsaus. Kaupungin historiallinen keskusta on keskuksena päiväferialle ja illan pimetessä juhlakansa siirtyy hieman kaupungin ulkopuolella sijaitsevalle Cortijo de Torres feria-alueelle. Kaupunki järjestää kuljetuksia kaupungin keskustasta juhla-alueelle ja julkisen liikenteen vuoroja venytetään pitkälle yöhön, jotta juhlakansa pääsee liikkumaan.
Ruuhkia ei feriaviikolla voi kuitenkaan välttää ja keskustaan saapuvan kannattaakin varata vierailuun aikaan ja tempautua mukaan juhlaan. Vieraanvaraiset espanjalaiset saattavat kutsua turistinkin maistamaan paikallista juhlaviiniä (Cartojal) pienestä lasista. Jaettu ilo on suurta ja tämä onkin yksi syy miksi Malagan ferioille saavutaan vuosi toisensa jälkeen.
Hauskanpidon lisäksi suuri houkutin on loistavien artistien kirjo. Jokaiselle illalle on tarjolla espanjalaisia huippuesiintyjiä.
Vaikka artistit eivät olisi ennestään tuttuja kannattaa suunnata esimerkiksi Rosario Floresin, José Mercén, Carlos Bauten, Danza Invisiblen tai Efecto Mariposan konsertteihin.
Musiikista voi nauttia toki myös lompakon nyörejä avaamatta, silla juhlaviikolla on tarjolla ilmaiskonsertteja ja yli 150 tunnin verran flamenco ja copla esityksiä eri puolilla kaupunkia.

Juhla aloitetaan perjantai-iltana perinteisesti ilotulituksella ja juhlat avaa Malagan oma suosikkilaulaja Pablo Lopez.
Katso tästä Diariosurin julkaisema ohjelma feriaviikolle.

 

Tiedot: Diariosur