Málaga on noin 550 000 asukkaan satamakaupunki millä on pitkän historiansa ajalta paljon nähtävyyksiä ja kulttuuritarjontaa.Lomanviettopaikkana Málaga sopii kaupunki-, kulttuuri-, sekä rantalomailijalle.

Yksi kuuluisista nähtävyyksistä on Málagasta kotoisin olleen Pablo Picasson synnyinkoti, mikä toimii museona Plaza de la Mercedissä. Picasson museossa on nähtävillä joitakin Picasson töitä, tavaroita sekä espanjalaista nykytaidetta.

Muita nähtävyyksiä ovat muun muassa Málagan katedraali sekä Alcazabon ja Gibralfaron linnat. Alcazabon linnassa toimii myös arkeologinen museo. Málagasta löytyy myös La Rosaleda, Málaga CF:n kotistadion.

 

Málagassa on hyvät ostosmahdollisuudet, sieltä löytyy putiikkeja, kauppoja, outlet myymälöitä sekä ostoskeskuksia.

Ostoksille haluavan kannattaa suunnata Alameda Principal-bulevardille, joka johtaa Rio Guadalmedina -joen yli Málagan liike-elämän keskukseen, jossa sijaitsevat suuret ostoskeskukset kuten El Corte Ingles.

 

Nähtävää Málagassa:

 

  • Alcazaban (linna)
  • Gibralfon (linna)
  • La Manquita (katedraali)
  • museot (mm. Museo Picasso, viinimuseo, nykytaiteen museo)
  • taidegalleriat

Málagassa sijaitsee myös monia viheralueita ja puistoja, joista useimmat ovat Paseo del Parque -puistobulevardin varrella ja lähettyvillä. Puistoissa on monenlaista viihdykettä ja Jardin Pedro Luis Alonsossa voi ihastella upeita ruusutarhoja, joissa on yli 10 000 ruusua istutettuna. Satama-alue on myös näkemisen arvoinen risteilyaluksineen ja hiekkarantoineen. Satamasta lähtevä, paikallisten suosiossa oleva Paseo Maritimo de Pablo Ruiz Picasso -rantapromenadilla on mm. kahviloita ja ravintoloita.