Ajatus ostaa kiinteistö edullisesti, vuokrata se ja saada rahoilleen korkoa on tällä hetkellä suosiotaan kasvattava sijoitusmuoto Espanjasssa. Liikehuoneiston vuokraaminen voi tarjota jopa 6,8% tuoton.

Idealista.com kiinteistöportaalin tekemän selvityksen mukaan liikehuoneiston ostaminen ja sen vuokraaminen on tuottoisampaa kuin asunnon ostaminen ja vuokraaminen. Tutkimuksensa pohjaksi idealista.com vertasi osto- ja vuokrahintoja eri kiinteistövälitysten ja eri tuoteryhmien välillä.
Liiketilojen vuokraamisella saatu bruttotuotto oli keskimäärin 6,8% vaikkakin tämä summa vaihteli alueittain. Kannattavinta vuokraaminen oli suurimmissa kaupungeissa. Madridissa liiketilan omistaja sai vuokraamalla tilan 7,3% tuoton ja Barcelonassa 4,2%. Cordobassa liiketilojen vuokraaminen toi jopa 10,6% tuoton, Ourensessa 8%. Zaragozassa 7,8%, Leonissa 7,6%, Santa Cruzissa (Teneriffa) ja Lleidassa 7,55%. Tarragonassa sijoittajalle tuli vain 4,9% tuotto liiketilan vuokrauksesta.
Verrattaessa liiketilan vuokraamisen tuottavuutta asunnon, tai autotallin vuokraamiseen on suunta selkeä koko maassa. Keskimääräinen tuotto liiketilalle on 6.8%, toimistolle 5,6%, asunnolle 4.7% ja autotallille 3,6%.
Vertailun toteuttamiseksi idealista.con on jakanut myytävien kiinteistöjen keskihinnan eri alueiden vuoden 2013 lopun neljännesvuoden vuokrahinnoilla (asunnot, liiketila, autotallit ja toimistot). Lopputuloksesta on laskettu prosenttiluku kertomaan vuokratuotto ja helpottamaan sijoittajan harkintaa eri kohteiden ostamisessa.

Tiedot: Idealista.com