Koko perheen Pokemon kävely

Lomamatka Espanjaan saa uuden ulottuvuuden kun tutustuu alueisiin kävellen ja ennen kaikkea kun mukana on Pokemon Go -peliä pelaavia lapsia. Muistomerkkejä suorastaan metsästetään ja mitä enemmän kilometrejä kertyy sitä parempi!

Välipalalle ei malta juuri pysähtyä kun kulman takana odottaa Suomessa harvinainen Pokemon ja lähistöllä näkyy Pokestop, jolta saa kaivattuja Pokepalloja, joita puolestaan tarvitaan Pokemonien nappaamiseen.
Minimonstereiden nimet vilahtelevat lasten puheessa ja asiaan vihkiytymättömälle aikuiselle cp:t ja hp:t, lurepaikat, pelinlagaus tai poweruppaukset ovat kuin kuuntelisi vierasta kieltä. Mutta muutamassa päivässä idea jo avautuu ja kun testaa paria Pokeballin heittoa voi yllättää itsensä innostumasta harvinaisen Pokemonin ilmestymisestä tai anteliaasta Pokestopista.
Mutta ennen kuin koko perheen Pokemon -kävelylle lähtee, kannattaa hoitaa käytännön asiat kuntoon.

Paikallinen sim-kortti

Pokemon Go on nettipeli eli tarvitsee toimiakseen internet-yhteyden. Suomessa Pokemon Go -peliä pelaavalla on puhelinliittymässään kotimaassa toimiva datapaketti, jota voi toki käyttää ulkomailla. Omalta operaattorilta kannattaa kuitenkin tarkistaa hinnoittelu ulkomailla, jotta ikäviltä lisämaksuilta vältytään. Jos haluaa käyttää suomalaista liittymää, kannattaa mahdollisuuksien mukaan hyödyntää avoimet wi-fi yhteydet ja kytkeä pois päältä datapaketti.

Paikallisen prepaid liittymän hankkiminen on kuitenkin yksinkertainen tapa välttää yllättävät maksut. Kannattaa suunnata paikalliseen puhelinliikkeeseen henkilökortin tai passin kanssa ja ostaa datapaketti loman ajaksi. Jos vierailee Espanjassa säännöllisesti, kannattaa puhelinkortti säilyttää ja seuraavalla matkalla voi jälleen ladata korttiin rahaa.
Pyydä tarvittaessa apua sim-kortin vaihtoon puhelinliikkeessä, sillä joskus kortin käyttöönottamiseen tarvitaan puhelimen asetusten muuttamista.
Lataa myös puhelin ennen reissuun lähtöä ja nappaa mukaan myös vara-akku tai laturi. Peli kuluttaa paljon akkua.

Asenne kohdilleen

Pokemon kävelylle suunnattaessa kannattaa asenne pistää kohdilleen. Kävely muistomerkiltä toiselle saattaa olla hieman mutkikas, jos puiston toisessa päässä vilahtaakin odotettu Pokemon, mutta jos kahvilaksi huomaa valita Pokemon salin viereltä löytyvän kuppilan, tekee ratkaisun, josta iloitsee koko perhe. Malagassa Pokestop löytyi myös kierrätyslasiastiasta.

Pokemon Malaga

Esimerkiksi Malagan vanhakaupunki on mainio vierailupaikka. Lukuisat nähtävyydet, rantakatu joka suorastaan vilisee muistomerkkejä ja keli jossa ei tarvita hansikkaita, takaavat toimintaa koko päiväksi. Vilkkkaassa kaupungissa on muitakin pelin pelaajia ja tämä puolestaan tuo lisää Pokemoneja näkyville.

Pokemon Malaga 3

Aurinkorannikko on kokonaisuudessaan vilkas Pokemon paratiisi ja eri kaupungeissa löytyy myös uusia Pokemoneja.

Pokemon Malaga2
Esimerkiksi Fuengirolan feria-alue yllättää, sillä lauantaisella kirpputorilla vierailu tai tiistaimarkkinoilla piipahtaminen muuttuukin Pokemon -kävelyksi, sillä alueelta löytyy neljä muistomerkkiä ja PokemonGym, jossa voi ottaa mittaa uusien Pokemonien vahvuuksista.

Vuoden parhaat matkamuistot voivat näin mahtua puhelimeen ja matkan vierailukohteet, vaikkapa Malagan katedraali voidaan palauttaa mieliin Charizardin löytöpaikkana, tai Fuengirolan rantakatu Kinglerin tai Omanyten nappaamisesta. Ja matkan aikana napattu Ditto tiedotettiinkin samantein viestillä kavereille.

Innnostuitko pelistä? Lue lisää ja yllätä Pokemon Go:ta pelaavat lapset erityistiedoilla.