Viides Rölli -elokuva kuvataan tänä kesänä ja osa kuvauksista tapahtuu Espanjassa. Rooleihin koekuvattiin Aurinkorannikon suomalaisesta koulusta lapsia. Rooleihin haki kaikkiaan 33 iältään 7-10 vuotiasta lasta.

Työnimeä kantava ”Rölli ja salainen reitti” kertoo ystävyydestä ja elämänalun löytämisestä. Rooleihin haluttiin viisi suomea puhuvaa lasta, jotka tarinassa löytyvät ikiluodolta.

-Espanjaan tulimme siksi, että halusimme tähän kohtaan tarinaa ihan erilaisen maiseman, kertoo ohjaaja Taavi Vartia. Kaikki loksahti paikalleen: Almeríasta löytyy sopiva maisema ja koska täällä on tämä koulu, niin löysimme näyttelijätkin helposti. Kuvaamme täällä kesäkuun alussa kaksi viikkoa ja myöhemmin kesällä loput Helsingissä ja Röllikylässä Härmässä.

-Rooliin hakeneet 33 lasta kuvattiin kaikki, heistä valittiin 18 jatkoon ja tänään joukko on supistunut kahdeksaan, kerto roolittaja Satu Röhr perjantaina 24.4 suomalaisella koululla. Heistä pitäisi nyt valita viisi, jotka saavat puheroolin elokuvassa. Joukossa on ollut suoranaisia helmiä, iloitsee Satu.

Taavi Vartialle tämä on jo toinen Rölli -elokuva. -Tulin mukaan uuteen Rölli -projektiin koska tuottaja Marko Röhr on niin loistava, suitsuttaa ohjaaja. Hän antaa selkeät raamit ja sen jälkeen vapaat kädet. Taavi Vartia on myös käsikirjoittanut elokuvan. –Fantasiassa on mukavaa kun se ei ole kulttuuriin eikä aikakauteen sidottua. Ohjaajan kannalta se on mielekästä ja antaa mahdollisuuksia.

Pääosaa Röllin eli Allu Tuppuraisen kanssa esittää jo edellisessä elokuvassa hienon Juurakon roolin tehnyt Linnéa Röhr. Tämän talven Espanjassa perheensä kanssa viettänyt Linnéa oli tutussa koulussaan mukana koekuvauksissa auttamassa tulevia vastanäyttelijöitään.

Elokuva valmistuu syksyllä 2016 ja sen tuottaa MRP Matila Röhr Productions.

 

Kuva: Satu Röhr, Taavi Vartia ja Linnéa Röhr