Kiinalaisten yritysten määrä Malagan alueella on kasvanut räjähdysmäisesti. Yrityksiä on tänä päivänä 60% enemmän kuin viisi vuotta sitten.

Yleisimmin kiinalaisia yrittäjiä näkee ravintolabisneksessä, ruokakaupoissa ja basaareissa; kaupoissa joista näyttää saavan ostaa kaikkea. Nämä sektorit työllistävät lähes 70% kiinalaisista yrittäjistä. Loput 8000 Malagan alueen kiinalaisesta yrittäjästä keskittyvät tukkumyyntiin ja yhä kasvavasti muihin aloihin.
Kiinalaisten yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Leticia Chen kertoo Sur lehden haastattelussa, että sektorit kuten opetus, kiinteistöt, autokoulut ja ulkomaankauppa on yhä useammin näkyvissä kiinalaisten yrittäjien valikoimassa.
Malagan alueella on rekisteröity asuvaksi 5421 kiinalaista. Alueella on 8000 kiinalaisten omistamaan yritystä. Koko Andalusian alueella kiinalaisia yrityksiä on 20 000 ja Espanjassa 200 000.
Kiinalaisten omistamista basaareista löytyy yhä useammin myös espanjalaisia tuotteita kuten pesuaineita ja parfyymeja, joiden kuljettaminen Kiinasta on painon vuoksi kallista.
Tiedot: Sur in English