Heinä- ja elokuu ovat sesonkiaikaa Espanjassa. Kesäturistien saapuminen Marbellaan on alkanut tänä kesänä etuajassa, sillä jo kesäkuussa hotellien käyttöasteet ovat sesonkikuukausien tasolla.

Touko- ja kesäkuussa kauppakeskukset, rantakadut ja hotellit vastaanottivat turisteja saman verran kuin normaalisti sesonkiaikana. Lomakausi jatkuu lokakuulle saakka ja hotellit odottavatkin tästä kaudesta erityisen hyvää.
Turismikausi alkoi Pääsiäisviikolla ja turistimäärät ovat pysyneet korkeina koko kevään erityisesti torstaista sunnuntaihin. Muutamat luksushotellit kertovat Sur in English lehden artikkelissa, että majoituskapasiteetti on ollut käytössä jo kesän alussa koko viikon ajan.
Puente Romano hotellin, Los Monteros sekä Guadalminan hotellien sekä Don Carlos hotellin johtajat arvioivat asiakasmäärien nousun johtuvan uusien kansainvälisten asiakkaiden kuten venäläisten, skandinaavien sekä amerikkalaisten matkaajien määrien noususta. Tänä vuonna piristystä on ollut myös espanjalaisten matkaajien määrissä. Kotimaan markkinoilla on ollut entistä enemmän kiinnostusta.
Hotellien johto korostaa, että turistien määrät ovat kasvaneet ilman hintojen laskua. Trendinä on myös yksittäisten matkailijoiden saapuminen. Hotellit eivät ole riippuvaisia pelkästään ryhmistä.
Tiedot: Sur in English