Sevilla on Andalusian pääkaupunki ja kulttuurin keskipiste. Kaupunki, jota halkoo leveä Guadalquivirjoki, on täynnä upeita ja erikoisia nähtävyyksiä.

Sevillan katedraalin torniin voi kiivetä katsomaan mahtavia näkymiä yli kaupungin. Plaza de España ja Maria Luisa Park ovat kauniita ja miellyttäviä paikkoja rauhalliselle kävelylle.

Santa Cruz -kortteli sokkeloisine pikku-katuineen on hurmaava osa kaupunkia, kahviloineen ja aukioineen.

Alcázarin palatsi syntyi roomalaisen linnoituksen tilalle sekä maurilaisen Almohadan palatsin yhteyteen 1100-luvulla ja sitä ympäröi upea puutarha. Useat hallitsijat ovat jättäneet palatsiin oman jälkensä. Nykyään palatsi toimii museona.

Andalusian pääkaupungilla Sevillalla on tarjota jokaiseen makuun jotakin tulitpa sitten perheen, puolison tai ystävien kanssa. Espanjan neljänneksi suurimmalla kaupungilla on takanaan monituhatvuotinen historia. Nykyisin Sevilla tunnetaan flamencon ja tapasten syntypaikkana.

Sevillassa riittää paljon nähtävää kulttuurin nälkäisille, sillä siellä on monia katedraaleja ja palatseja. Yksi upeimmista on Alcázarin palatsi, jossa voi tutustua monien eri kuninkaiden muovaamiin lukuisiin saleihin sekä puutarhoihin. Kuningasperhe viettää yhä kaupungissa ollessaan aikaansa palatsissa. Alcázar on tuttu myös elokuvista Star Wars ja Kingdom of Heaven.

Näkemistä riittää myös Sevillan valtavassa katedraalissa, joka on maailman kolmanneksi suurin, ja sen kullattu alttaritaulu on maailman suurin. Sisällä katedraalissa on Kristoffer Kolumbuksen hautakammio. Aiemmin katedraalin paikalla olleesta moskeijasta on enää jäljellä lähes 100 metriä korkea minareetti La Giralda, josta avautuu kaunis näkymä Sevillan ylle.

Barrio Santa Cruz, oli aikoinaan kaupungin juutalaiskortteli, mutta nykyisin siellä on paljon pieniä liikkeitä, kahviloita sekä ravintoloita, joissa voi ihastella valkoisiksi maalattujen talojen ja sokkeloisten kujien luomaa tunnelmaa.

Plaza de Toros de la Maestranza on yksi maailman vanhimmista härkätaisteluareenoista, ja siellä pääsee tutustumaan härkätaistelun historiaan. Areenalla järjestetään yhä, varsinkin kesän sesonkiaikaan, härkätaisteluita.

Löytyy Sevillasta myös viheralueita, ja yhtenä Euroopan kauneimpana puistona tunnettu Maria Luisa Park on todella nimensä veroinen ja käymisen arvoinen. Puiston reunalla sijaitsee vaikuttava Plaza de España, joka rakennettiin vuoden 1929 kansainvälistä näyttelyä varten.

Parhaimmillaan Sevillan todellisen ”juhlahumun” pääsee kokemaan pääsiäisenä, kun kaupungissa alkaa Semana Santa (pyhä viikko) tai hieman sen jälkeen Feria de Abrilin aikaan.

Kesäkuukausina Sevillassa on paahtavan kuumaa, lämpötila voi kohota jopa +40:een asteeseen, joten kaupunkia kannattaa välttää heinä -ja elokuussa.

Yleistietoa Sevillasta: http://www.aboutsevilla.com/

Lisätietoa pääsiäisviikon tapahtumista: http://www.semana-santa.org/