Nerja on noin 23 000 asukkaan kaupunki 53 kilometriä Malagasta itään . Vehreän luonnon ympäröimä rantakaupunki on Costa del Solin itäisin nurkka. Kaupungin läheisyydessä, noin kuuden kilometrin päässä, sijaitsee kaunis Friglianan kylä, joka on yksi Andalusian tyypillisistä valkoisista kylistä.

Entinen kalastuskylä on nykyään tyypillinen andalusialainen kaupunki, missä talot ovat vaaleita ja kadut kapeita. Sierra Almijaran – vuoriston juurella sijaitsevan luonnonkauniin Nerjan ympäristö sopii erinomaisesti myös patikointiin, vesiurheiluihin ja moniin muihin aktiviteetteihin. Vaikka Nerjalla ei ole aurinkorannikolle tyypillisiä pitkiä hiekkarantoja, sopii se silti hyvin myös rantalomakohteeksi, sillä kaupungilla on useita pieniä rantapoukamia, mistä suosituin Playa Burriana.

Nerjassa on kirpputorimyyjäiset sunnuntaisin, viikkomarkkinat tiistaisin ja Frigilianassa pikkumarkkinat torstaisin. Käy testaamassa myös Burrianan alueen rantatavernoiden kalaherkut ja paella. Leuto ilmasto takaa viihtyisän vierailun jokaisena vuoden aikana.

Nerja on viihtyisä ja rauhallinen kohde, missä on paljon nähtävää lähialueilla. Itse Nerjassa on mahdollista vierailla Cueva de Nerja -tippukiviluolissa, jotka sijaitsevat vain muutaman kilometrin päästä kaupungista. Luolat löydettiin 1959 ja ne avattiin yleisölle vuonna 1960. Luolien ulkopuolella oleva museo antaa hyvät esitiedot luolista ennen sisälle menemistä. Luolien iäksi on arveltu noin viisi miljoona vuotta ja niissä on ihmisten asutusta ollut noin 25 000 vuotta. Luolista noin yksi kolmas osa on auki vierailulle. Suljettuihin luoliin järjestetään myös ajoittain vierailuja, mutta vain pienille ryhmille ja ilmottautua tulee ajoissa.

Nerjassa vieraillessa on lähes välttämätöntä käydä Balcon de Europalla, joka on rantakalliolla sijaitsevan maurilinnoituksen raunioiden päälle rakennettu näköalaparveke. Parvekkeen läheisyydessä on El Salvador – kirkko, jonka rakentaminen aloitettiin vuonna 1505 ja kesti reilusti yli sata vuotta kunnes se oli valmis. Yksi nähtävyyksistä on myös Nerjasta muutama kilometri itään Maro-joen ylittävä 1800-luvulla rakennettu Puente del Aguila -akvedukti.

Nerjasta on helppo vierailla Costa del Solin muita kaupunkeja ja kohteita, esimerkiksi Granada ja upea Alhambran -palatsi on vain noin 100 kilometrin päässä Nerjasta. Nähtävyyksien ja kohteiden lisäksi Nerjan ja Maron lukuisat rantapoukamat tarjoavat kauniita maisemia ja rantoja vain paikalleen olemiseen.

 

Ajankohtaista tietoa Nerjan uutisista ja tapahtumista: http://www.nerjatoday.com/

Löydät tietoa Nerjan tippukiluolien aukioloajoista ja lippujen hinnoista täältä…