Vajaan tunnin ajomatkan päässä Malagasta sijaitsee kuvankaunis Marbella, joka tarjoaa keskimäärin 320 aurinkoista päivää vuodessa. Noin 134 000 asukkaan ylellinen kaupunki houkuttelee niin turisteja kuin julkisuuden henkilöitäkin.Vaikka Marbella onkin hieman kalliimpi muihin Costa del Solin kaupunkeihin verrattuna, on se silti vuodesta toiseen yksi suosituimmista kohteista.

Marbellan 27 kilometriä pitkä rantaviiva on kuuluisa paitsi puhtaista vesistään ja turvallisuudesta, myös lukuisista ravintoloista ja baareista. Rantamaisemista voi nauttia esimerkiksi rannan kävelykaduilla tai loisteliaassa Puerto Banús huvivenesatamassa.

Glamourinen huvivenesatama on kaupungin ylpeys, johon purjehtii päivittäin toinen toistaan upeampia huvijahteja. Ylellisyys ja aistillisuus ovat tunnusomaisia piirteitä myös Marbellan yöelämälle. Viihde-elämän keskuksia löytyy satamasta kaupungin keskustaan asti.

Idyllisen vanhan kaupungin kujien kätköistä löytyy vuonna 1485 rakennettu appelsiinipuiden reunustama Plaza de los Naranjos. Aukiolla on mahdollista pysähtyä yhteen monista viehättävistä ravintoloista ja nauttia menneen ajan tunnelmasta sekä lasillisesta sangriaa. Vanhan kaupungin kapeilta kaduilta löytyy paljon persoonallisia kauppoja, ja pääkatu avenida Ricardo Sorianon liikkeistä taas muotimaailman viimeisimmät luomukset. Vanhan kaupungin lähellä sijaitsee myös Bonsái-puumuseo, mikä voi olla mielenkiintoinen ja erilainen kokemus.

Marbellan monet vehreät puistot tarjoavat rauhallisia kävelyretkiä ja piknik mahdollisuuksia kaupungin vilskeen vastapainoksi. Marbella on monipuolinen lomakohde, sillä se soveltuu niin perheille kuin muillekin. Marbella on Espanjan suosituin golfkaupunki yli 50 golfkentällä.

Marbella on siisti ja erittäin kaunis lomakohde, jossa voi nauttia hienostuneesta ja kansainvälisestä ilmapiiristä. Lukuisat rannat, golfkentät, pienet nähtävyydet ja aurinkoinen sää takaavat viihtyisän loman. Myös Marbellasta on helpot kulkuyhteydet lähialueiden paikkoihin kuten Mijasin valkoiseen kylään.

 

Puerto Banuksen kotisivut

Yleistietoa Marbellasta täältä…