Málaga on Costa del Solilla sijaitseva satamakaupunki ja Málagan provinssin pääkaupunki. Kaupungin ovat perustaneet muinaiset foinikialaiset noin 3000 vuotta sitten. Málagassa onkin pitkän historiansa ajalta paljon nähtävyyksiä ja kulttuuritarjontaa.

Kuuluisia nähtävyyksiä ovat muun muassa Málagasta kotoisin olleen Pablo Picasson synnyinkoti, joka toimii museona Plaza de la Mercedissä. Picasson museossa on nähtävillä joitakin Picasson töitä, tavaroita sekä espanjalaista nykytaidetta.

Muita nähtävyyksiä ovat muun muassa Málagan katedraali sekä Alcazabon ja Gibralfaron linnat. Alcazabon linnassa toimii myös arkeologinen museo. Málagasta löytyy myös La Rosaleda, Málaga CF:n kotistadion. Málagan keskustan pikkukujilla tai ostoskeskuksissa kaupungin laidalla on myös hyvät ostosmahdollisuudet.

Málaga on erinomainen loman viettopaikka ja satamakaupunki Etelä-Espanjassa. Málaga on koko Aurinkorannikon keskus, josta on hyvät kulkuyhteydet myös muihin Andalucian kohteisiin. Pablo Picasson syntymäpaikkanakin tunnettu kaupunki on monipuolinen kohde,sillä se tarjoaa pitkän historiansa ajalta paljon nähtävyyksiä, kulttuuria, hyvät shoppailumahdollisuudet sekä pitkän hiekkarannan.

Málagaan tutustumisen voi aloittaa vanhasta kaupungista, jonka pääkadulta Calle Marques Lariokselta löytyy muunmuassa merkkiliikkeitä, tapasbaareja ja ravintoloita jokaiseen makuun.

Ostoksille haluavan kannattaa suunnata Alameda Principalbulevardille, joka johtaa Rio Guadalmedina -joen yli Málagan liike-elämän keskukseen, jossa sijaitsevat suuret ostoskeskukset kuten El Corte Ingles.

Historian ystäville Málagassa paljon nähtävää, ja suosituimpia kohteita ovat Alcazaban ja Gibralfon linnat. Alcazaban linnoitus on rakennettu mäen päälle, ja sinne pääsee joko ilmaisella hissillä tai portaita pitkin. Alueelta löytyy puistoja ja erilaisia näyttelyitä itse linnoituksen lisäksi. Alcazaban yläpuolella kohoaa Gibralfon linna. Linnoissa kannattaa vierailla samalla kertaa, sillä niihin myydään edullinen yhteislippu.

Myös Málagan katedraali on huomionarvoinen nähtävyys. Se tunnetaan myös nimellä La Manquita, (yksikätinen vanha nainen) koska sen torneista vain toinen valmistui.

Kulttuuria tarjoavat Málagan monet museot ja taidegalleriat, joista kuuluisin on Pablo Picasson teoksille omistettu Museo Picasso. Muita käymisen arvoisia museoita ovat esimerkiksi viinimuseo, nykytaiteen museo ja interaktiivinen musiikkimuseo.

Málagassa sijaitsee myös monia viheralueita ja puistoja, joista useimmat ovat Paseo del Parque -puistobulevardin varrella ja lähettyvillä. Puistoissa on monenlaista viihdykettä ja esimerkiksi Parque de Málagassa on joka sunnuntai puoliltapäivin ilmaiskonsertti ja Jardin Pedro Luis Alonsossa voi ihastella upeita ruusutarhoja, joissa on yli 10 000 ruusua istutettuna.

Satama-alue on myös näkemisen arvoinen risteilyaluksineen ja hiekkarantoineen. Satamasta lähtevä, paikallisten suosiossa oleva Paseo Maritimo de Pablo Ruiz Picasso -rantapromenadilla on muunmuassa kahviloita, ravintoloita ja ilmaisia kuntosaleja.

Kaiken kaikkiaan Málaga on hieno kohde monipuolisen tarjontansa ja erinomaisen säänsä vuoksi. Myös muut Aurinkorannikon kohteet ovat helposti saavutettavissa hyvien kulkuyhteyksien takia.

Málagan kotisivut

Picasso Museon nettisivut