Granadan maurilainen arkkitehtuuri ja erityisesti Alhambran linnapalatseineen ja upeine sisäpihoineen, ovat kiinnostavia nähtävyyksiä.

Kaupunki on täynnä myös kauniita goottilaisia temppeleitä ja luostareita. Lähellä oleva Sierra Nevadan vuoristo houkuttelee puoleensa talvisin laskettelijoita ja kesäisin yleisurheilijoita. Vuoristo tarjoaa myös upeat puitteet luontoretkille.

Granada sijaitsee Espanjan korkeimman vuoriston Sierra Nevadan juurella, ja on tunnettu maailman hienoimpiin monumentteihin kuuluvan Alhambran kotipaikkana.

Tällä 250 000 asukkaan kaupungilla on historiallinen vanha kaupunki sekä monia viheralueita mitkä tekevät siitä miellyttävän kohteen. Granadassa on lukuisia historiallisia nähtävyyksiä joten se on loistava kohde kulttuurin nälkäisille. Kaupunkiin on helppo tutustua esimerkiksi kävellen.

Granada on kuuluisa suuremmoisesta Alhambra– linnoituksesta, ja se onkin Espanjan vierailluin nähtävyys. Kukkulalle rakennettu linnoitus on ehdottomasti koko Granadan-matkan pääkohde. Alhambrassa voi nauttia kolmesta alueesta: Alcazabasta, Palacio de los Nazaríesista ja Generalifesta. Palacio de los Nazaríes on palatsi, jossa on upeita saleja, jotka ovat täynnä maurilaista käsityötä. Generalife on kävelyteiden, geometristen altaiden ja istutusten kokonaisuus. Alcazaba on restauroitu 800-luvun linnan raunioista, ja siellä on paljon nähtävää aina vallihaudoista lähtien.

Alhambrasta pohjoiseen sijatsee vanha maurikortteli Albaicín, jossa voi tehdä ostoksia pienissä kojuissa, tai piipahtaa Granadan tunnetuissa turkkilaiskylpylöissä nauttimassa erilaisista hoidoista. Tämä Granadan vanhin alue on tunnettu myös teehuoneistaan, joihin voi tulla rentoutumaan kun kaupungin hälinä käy rasittavaksi.

Granadan katedraali ja sen kuninkaallinen kappeli Capilla Real ovat myös käymisen arvoisia. Kaupunki on täynnä myös kauniita goottilaisia temppeleitä ja luostareita.

Mikäli historia ja kulttuuri eivät kiinnosta, vieressä oleva Sierra Nevadan vuoristo tarjoaa kesäisin hyviä vaellusreittejä, ja talvisin Euroopan eteläisimmät laskettelumahdollisuudet. Lähimmät rannatkin sijaitsevat vain lyhyen bussimatkan päässä.

Granadassa on mahdollisuus osallistua myös erilaisille tapas-kierroksille, joilla voi tutustua Andalucian makuihin. Illalla taas voi pistäytyä kaupungin yöelämässä, mikä on hyvin vilkasta, sillä Granada on tunnettu opiskelijakaupunki.

Kaiken kaikkiaan Granada on hyvin monipuolinen kohde, joka tarjoaa viihdykettä moneen makuun.

Alhambran kotisivut…

Yleistietoa Granadasta löydät täältä…

Tapas-kierroksista lisää…