Gibraltar on Iso-Britannian itsehallinnollinen alue, Pyreneitten niemimaan eteläkärjessä.

Gibraltarin kallio, The Rock, on yksi kaupungin päänähtävyyksistä muodostaen ensivaikutelman saavuttaessa Gibraltarille. 400 metriä korkea kallio on muodostunut aikojen saatossa kalkkikivestä merenpohjassa ja myöhemmin noussut merenpinnalle mantereiden muodostuessa. Nykyään kalliolle järjestetään kuljetuksia useille näköalatasanteille, ja esimerkiksi tippukiviluoliin ja tunneleihin. Gibraltarin maisemista voi nauttia myös köysiradan kyydissä, riippuen sääolosuhteista tai mereltä käsin delfiiniretken merkeissä.

The Moorish Castle on Maurien rakentama rauniolinnoitus. Linnoituksen tarkkaa ikää ei tiedetä, mutta varmaa on että se uudelleenrakennettiin nykyiselle paikalleen 1300-luvulla. Tänä päivänä on mahdollista vierailla linnan sisällä, ja ihmetellä Gibratarin ensimmäisten rakentajien, Maurien, aikaansaannoksia.

St Michaelin tippukiviluolassa pääsee kokemaan luonnon aikaansaaman vaikuttavan näyn. Luola on valaistu, joilloin paljastuu sen valtavat kivipylväät ja taustalla soi harmoninen musiikki. Sisälle luolaan on rakennettu ainutlaatuinen konserttisali, jossa järjestetään balettia ja muita esiintymisiä.

Gibraltarilla elää Euroopan ainoa vapaa apinayhdyskunta. Näitä hännättömiä makakeja pääsee tarkkailemaan lähietäisyydeltä, esimerkiksi matkan varrella tippukiviluolaan tai Apes’ Den nimisessä paikassa.

The Great Siege Tunnels muodostavat maanalaisen tunneliverkoston Gibraltarin uumeniin. Tunnelit olivat Gibraltarin tärkein puolustuskeino Ranskan ja Espanjan piirityksen aikana 1780-luvulla. Tunnelien kokonaispituus on noin 40 kilometriä. Tunneleita käytettiin myös toisen maailmansodan aikana, ja ne ulottuvat Espanjan rajojen puolelle.

The Europa Point on Gibraltarin eteläisin kärki, josta näkee aina Afrikan mantereelle asti. Siellä sijaitsee myös Iso-Britannian eteläisin majakka. Europa pointin edessä aukeaa ainut paikka maailmassa, jossa Välimeren ja Atlantin vedet sekoittuvat.

Monien nähtävyyksien lisäksi Gibraltarin pääkadulla on mahdollista tehdä ostoksia, ruokailla ja nauttia paikallisten ihmisten seurasta. Monet Aurinkorannikon kaupungeista järjestävät edullisia bussiretkiä Gibraltarille, mutta sinne pääsee myös omalla autolla. Koska Gibralterille mennään tullin läpi, tulee passi olla aina mukana. Gibraltarin valuutta on punta, mutta myös euroilla voi maksaa useimmissa paikoissa. Pankkikortit käyvät maksuvälineinä vain harvoissa paikoissa. Siellä on mahdollista vaihtaa rahaa, mutta Gibraltarin punnat eivät kuitenkaa käy sen rajojen ulkopuolella.

Ajankohtaista englanninkielistä tietoa Gibraltarin nähtävyyksistä: http://www.gibraltar.gi/home/