Fuengirolan kaupungin alueella on rannikon suurin suomalaisyhteisö ja Aurinkorannikon suomalainen koulu.

Fuengirolan Paseo Maritimo on yli 7 km pitkä rantatie, jonka toisella puolella on hiekkaranta ja toisella puolen ovat lukuisat hotellit sekä lomahuoneistot sekä sadat ravintolat. Fuengirolassa sijaitsee myös kuuluisa eläintarha.

Fuengirola sijaitsee noin 30 kilometriä Málagasta lounaaseen. Kaupungin asukasluku on noin 80 000, mutta moninkertaistuu kesäkuukausina. Fuengirola on suosittu kohde suomalaisten keskuudessa ja siellä asuu myös pysyvästi paljon suomalaisia. Kaupungissa löytyykin lähes kaikki palvelut suomen kielellä. Siellä toimii myös yksityinen suomalainen peruskoulu ja lukio. Fuengirolassa ilmestyy myös suomenkielinen paikallislehti Uusi Fuengirola, josta näkee kaupungin uutiset ja tapahtumat.

Kahdeksan kilometrin pituinen upea hiekkaranta tarjoaa myös monia vesiaktiviteetteja kuten vesihiihtoa ja riippuliitoa. Paseo Maritimo on yli 7 km pitkä rantatie, jonka toisella puolella on hiekkaranta ja toisella puolen ovat lukuisat hotellit sekä lomahuoneistot sekä sadat ravintolat.

Pitkän hiekkarannan toisessa päässä kohoaa rantakalliolle maurien vanha linnoitus Castillo Sohail. Se on upea kohde jo pelkästään historiansa puolesta, mutta kesäisin siellä järjestetään usein myös tapahtumia ja konsertteja.

Bioparcon palkintojakin saavuttanut eläintarha, joka on keskittynyt erityisesti luonnonsuojeluun. Eläintarhassa on monipuolisesti eri eläinlajeja ja mielenkiintoista nähtävää riittää koko perheelle.
Perheille on oivallinen myös Parque Aquático -vesipuisto kaupungin laidalla. Puistosta löytyy vesiliukumäkiä, uima-altaita ja porealtaita kaikenikäisille.

Shoppailusta kiinnostuneille Fuengirolassa on lukuisten pikkukauppojen lisäksi kaksi Miramar -ostoskeskusta, mistä löytyy liikkeitä laidasta laitaan. Tuliaisten ostoon on lukemattomia kauppoja lähes jokaisella pääkadulla ja erityisesti rantapaseolla.

Kaupungin härkätaisteluareenallakannattaa myös vierailla.

Lähellä on myös Mijas Pueblo -valkoinen kylä sekä Marbellan ja Benalmádenan kaupungit. Fuengirolasta onkin kätevää vuokrata auto ja tutustua muihin näin Aurinkorannikon kohteisiin.

Bioparcon eläintarhan aukioloajat ja hinnastot: http://www.bioparcfuengirola.es/en

Vesipuiston tiedot: http://www.aquamijas.com/

Suomen kielinen sivusto Fuengirolan kaupungista ja tapahtumista: http://www.fuengirola.fi/

Yleissivusto Fuengirolasta: http://fuengirolavisual.com/