Cádiz sijaitsee Costa de la Luzilla, valon rannikolla, ja on tunnettu hienoista hiekkarannoistaan ja pitkästä historiastaan. Kauniista vanhasta kaupungista löytyy tapas-paikkoja, viehättäviä ravintoloita sekä mielenkiintoisia liikkeitä.

Vanhan kaupungin edustalla sijaitsee pieni mutta suosittu ranta, La Caleta. Rannalla kohoaa vaikuttava Castillo de Santa Catalinan linnoitus. Historiallisia nähtävyyksiä edustaa myös barokkityylinen katedraali Catedral Nueva, jonka tornista avautuu upeat näkymät kaupungin ylle. Maisemia voi ihailla myös kaupungin virallisesta vahtironista Torre Tavirasta.

Ostosmahdollisuuksia tarjoavat vanhan kaupungin espanjalaiset edulliset ketjuliikkeet ja tyylikkäät pikkukaupat. Erityisesti kenkä- ja laukkuliikkeitä on paljon. Ostosten lomassa voi pistäytyä yhteen monista herkullisia kalaruokia tarjoavista ravintoloista. Monia ravintoloita löytyy myös rantakadulta.

Cádiziin kannattaa suunnata helmikuussa kun kaupungin täyttää juhlahumu, kun karnevaalit alkavat. Luvassa on musiikkia, pukuloistoa ja tanssia aamuun asti. Kaupunki ja alueet ovat tutut myös James Bond -elokuvasta Die Another Day, jonka kuvaukset sijouttuivat Cádiziin.

Cádizin ympäristöstä voi löytää myös idyllisiä valkoisia kyliä, jotka ovat tunnettuja upeista näköaloista sekä käsitöistään. Lähistöllä on myös niin kutsutut ”sherry-kaupungit”, jotka tunnetaan sherryn ja brandyn tuottajina. Näiden kaupunkien viinikellareihin järjestetään käymisen arvoisia tutustumiskierroksia.

Càdizin katedraalin kotisivut löytyy täältä… 

Lisätietoa Cádizin karnevaaleista löytyy täältä…