Kaupoille vapaat aukioloajat

Malagan kaupunki etsii keinoja elvyttää alueen kauppiaiden myyntiä. Vanhan kaupungin liikkeille ja Muelle Uno kauppakeskukselle annetaan vapaus valita aukioloajat juuri ennen joulusesonkiin valmistautumista.

Diariosur lehden uutinen kertoo kauppojen aukioloaikojen muuttamisen olevan yksi keino joulumyynnin parantamiseksi. Turistialueille on annettu erityisoikeuksia palvella asiakkaita pyhinä, viikonloppuina ja pidempinä aukioloaikoina. Malagan kaupungin visio on, että keskusta olisi täynnä elämää sunnuntaisin ja pyhäpäivisin ja että liikkeet olisivat palvelemassa turisteja, risteilymatkustajia ja malagalaisperheitä jotka voisivat suunnata ostoksille vapaa-aikanaan.
Malagan lisäksi turistikaupungit; Alicante, Barcelona, Valencia, Zaragoza, Sevilla, Las Palmas, Bilbao, Córdoba, Granada, Cartagena, Palma de Mallorca, Madrid ja Santa Cruz de Tenerife ovat myös valinneet keskustastaan turistialueen jolla kauppojen aukiololle on annettu lisävapauksia.

Osa pienistä yrittäjistä Malagan vanhan kaupungin aluellee kokee pidempien aukioloaikojen kasaavan lisäpaineita yrittäjille, mutta kaupungin puolelta yrittäjiä kannustetaan vastaamaan turismin vaatimuksiin. -Aika on muuttunut ja näin pyrimme kehittämään palvelujamme, kiteyttää Malagan kaupungin yritystoiminnan kehittämisestä vastaava Esther Molina. Tarkoitus ei ole tehdä pelkästään enemmän töitä tai työtunteja, vaan kohdetaa aukioloaika siihen aikaan, jolloin asiakkaita on liikkeellä. Esimerkiksi kesäkuukausina kauppakeskus Muelle Unon asiakkaat saapuivat ostoksille vasta illasta. Aukioloaikaa venytettiin tuolloin ilta yhteentoista.
Tiedot: Diariosur