Jouluseimi Belén vie espanjalaiseen tunnelmaan

Belénit kertovat joulun sanoman, antavat katsauksen historiaan sekä esittelevät tekijöidensä taidokkaita työnäytteitä. Jouluseimet voivat olla pieniä olohuoneeseen sopivia rakennelmia tai tuhansien yksityiskohtien suuria taideteoksia.

Espanjalaiseen jouluun kuuluvia jouluseimiä on kotien lisäksi myös jokaisessa kaupungissa ja kylässä kunnan, seurakunnan ja veljeskuntien sekä järjestöjen tekeminä. Kierroksen voi tehdä omaan tahtiin tai osallistua valmiille kierrokselle.

Aurinkorannikko

Benalmádena Pueblossa järjestetään 28.12. Ruta de Belenes de Benalmádena Pueblo. Lähtö kierrokselle on klo 19:00 museota vastapäätä olevalta Tres Culturas aukiolta. Kierros on kaikille avoin ja ilmainen, mutta järjestäjäna toimiva ulkomaalaisosasto toivoo osallistujilta ennakkotietona sähköpostia osoitteeseen residentes@benalmadena.es jotta he voivat etukäteen jo arvioida osallistujien määrää.

Listaus Malagan alueen seurakuntien jouluseimista löytyy tästä linkistä Tutustuminen jouluseimeen on mukava lisä joulunpyhien ja välipäivien aktiviteeteiksi.

belen malaga

Joskus suosituimpia Beleneja katsomaan mennessä kannattaa varautua myös jonottamaan.

Fuengirolassa voi tutustua myös erityiseen Belén näyttelyyn. José Manuel García-Verdugon kokoama näyttely on esillä kaupungin museossa tammikuun 5. päivään saakka. Jouluseiminäyttelyssä on esillä esineitä yksityiskokoelmista eri puolilta Eurooppaa. García-Verdugo on asiaan vihkiytynyt harrastaja, joka toimii lääkärinä Marbellassa. Fuengirolassa on myös useita jouluseimiä. Kunnan belen löytyy Plaza de Reys Catolólicos aukiolta.

Torrevieja

Torreviejan kaupungintalon seimi löytyy ulkotiloista Plaza de la Constitutionilta, kaupungintalon edestä. Kokoa seimellä on 220m2 ja siinä on yli 900 hahmoa.

Barcelona

Uusi kaupunginjohtaja ei olisi halunnut tänä vuonna laittaa esille kaupungintalolle ollenkaan seimirakennelmaa. Syynä oli sen uskonnollinen lähtökohta. Painostuksen vuoksi sellainen kuitenkin lopuksi rakennettiin, mutta hahmoina seimessä on pelkästään katalonialaiseen perinteiseen kuuluvia ”caganereita” eli kakkaavia pienoismalleja. Perinne on alkanut 1700-luvulla ja alunperin hahmot olivat paimenia, mutta myöhemmin niitä on tehty erityisesti julkisuuden henkilöistä kuten Espanjan kuningas, kuulisat jalkapallon pelaajat ja pääministeri. Tämän vuoden hitti on Yhdysvaltojen tuleva presidentti Trump. Caganerien olemassaoloon on monta selitystä huumorista tasa-arvoisuuteen.

Lähteet:

cerebrother.es

wikipedia