Historian havinaa Fuengirolassa

Fuengirolan kaupungin kehittymistä ja muutosta voi tutkailla ulkoilmanäyttelyn ”Fuengirola ayer y hoy” kautta. Kaupungin kaduille asetetut valokuvat näyttävät millainen kaupunki oli 1950, 1960 ja 1970 –luvuilla.

Näyttely on osa kaupungin juhlavuoden tapahtumia. Fuengirolan kaupunki perustettiin 175 vuotta sitten, kun vuonna 1841 joukko kyläläisiä laittoi liikkeelle prosessin irtautua Mijasista. Fuengirolan alue oli tuolloin kaupunginosa Mijasin kunnassa. Aktiiviseksi ja kansainväliseksi keskukseksi kehittyneen Fuengirolan kaupungin maisemat ovat muuttuneet suuresti ja valokuvanäyttelyn avulla pääseekin kurkistamaan historiaan ja näkemään millaisia kaupungin keskeiset paikat ovat olleet.

Kävelylenkki Paseo Maritimolla muuttuu historiamatkaksi, kun pysähtyy tutkimaan Rafaelin aukion kohdalle pystytetyttyjä kuvatauluja Fuengirolan ja Los Bolichesin maisemista kymmenien vuosien takaa. Myös Fuengirolan keskustassa esimerkiksi kirkkoaukiolla ja vanhan kaupungintalon edustalla voi ihailla hienoja kuvia ja verrata tämän päivän maisemaa kuviin menneiltä vuosilta.

Katso tästä lisätietoja Fuengirolan 175-juhlavuoden tapahtumista (espanjaksi)