Aurinkorannikolla on mahdollisuus saada Krav Magan opetusta suomen kielellä. Suomenkielistä opetusta alueella tarjoavat Ismo Ivakko ja Camilla Lindström. Tunneilla opetus tapahtuu osallistujien mukaan niin espanjan, englannin kuin suomenkin kielellä.

Yleistietoa

Krav Maga on alunperin Israelista lähtöisin oleva itsepuolustuslaji. Lajin nimi tulee heprean kielestä ja se tarkoittaa Suomeksi kontaktitaistelua. Laji on ollut alunperin muun muassa Israelin armeijan käytössä, josta se on lähtenyt leviämään muuallekin. Euroopan Krav Maga -liitolla on nykyisin yli 15 000 jäsentä ja se toimii kymmenessä Euroopan maassa, joista muun muassa Suomessa.

Lajin kuvaus

Krav Maga kehittää harrastajan itsepuolustustaitoja ja perustuu pitkälti ihmisen luontaisiin reaktioihin stressitilanteissa. Tarkoituksena on oppia luonnolliset ja yksinkertaiset reagointitaktiikat erilaisiin hyökkäys- ja vaaratilanteisiin.

Krav Maga sisältää tekniikoita aina pystyasennosta mattotekniikoihin sekä erilaisia asetekniikoita. Kestävyyttä harjoitetaan erilaisten pelien ja leikkien avulla, joissa tarkoituksena on saavuttaa räjähtävä nopeus ja täten parantaa reaktiovalmiutta. Erityisiä sääntöjä lajilla ei ole, joten periaatteessa kaikki keinot ovat sallittuja.

Laji sisältää useiden muiden itsepuolustuslajien tavoin tasojärjestelmän. Tasolta toiselle edetään sekä harjoitteluajan että tasokokeiden kautta. Tasokokeet muodostuvat tekniikasta sekä fyysisestä osuudesta, joista kaikki tulee suorittaa hyväksytyllä tavalla.

Tunnin kulku

Krav Maga tunnit sisältävät monipuolisen kattauksen tasapainoharjoituksia, vartalon hallintaa, lihaskuntoa, kestävyyttä sekä tekniikan opettelua. Tunnit sisältävät alku- ja loppuverryttelyjen lisäksi itsepuolustustekniikoiden harjoittelua mahdollisten tositilanteiden varalle.

Laji sopii hyvin sekä miehille että naisille ikää katsomatta. Urheilun kannalta laji onkin erinomainen, sillä se kehittää lihaksia aivan uudella, hauskalla ja tehokkaalla tavalla.

Krav Maga Aurinkorannikolla

Ismo Ivakko on opettanut lajia Espanjassa vuodesta 1997 alkaen. Hän oli myös mukana tuomassa lajia Espanjaan alunpitäen. Ivakko pitää tuntejaan Marbellassa ja Torremolinoksessa. Lisäksi häneltä voi tarvittaessa varata myös yksityistunteja.

Málagassa tunnit pidetään keskiviikkoisin klo 19.30-21.30 Puerto Banúksella PYR-hotellissa. Torremolinoksessa tunnit ovat tiistaisin ja torstaisin klo 20-21 Benaltor-salilla. Tunneille voi osallistua koska tahansa joko kertamaksulla tai kuukausikortilla. Lisätietoa Ivakon tunneista löytyy osoitteesta http://www.kravmaga.es/.

Camilla Lindströmin tunneilla erikoisuutena on se, että ryhmä koostuu vain tytöistä ja naisista. Vuonna 2003 Lindström olikin Espanjan ensimmäinen naispuolinen Krav Magan ohjaaja. Lindström keskittyy tunneillaan opettamaan lajia naisen näkökulmasta ottamalla huomioon naisten usein fyysisesti heikomman aseman miehiin verrattuna.

Lindström sisällyttää tunneilleen myös psykologista valmennusta naisen voimaantumiseksi, mikä on erityisen tärkeää fyysisen tai henkisen väkivallan uhreille. Tunneilla opitaan lisäksi kehonkieltä ja panostetaan itsetunnon kehittämiseen.

Lindström pitää tuntinsa Torremolinoksessa Benaltor-salilla maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 17-18. Tunneille voivat osallistua yli 12-vuotiaat tytöt ja naiset. Tunnit alkavat pyöriä taas syyskuussa. Lisätietoa osoitteesta www.facebook.com/ClubSooBak.

Lisätietoa tunneista saat myös sähköpostitse tai puhelimella.

  • Ismo Ivakko e-mail: ismo.ivakko@gmail.com ja puh. (+34) 655 689 455.
  • Camilla Lindström email: camilla.lindstrom@cop.es ja puh. (+34) 606 995 100.