Euroopan komission tutkimuksen mukaan malagalaiset ovat tyytyväisempiä kaupunkiinsa kuin asukkaat muissa kaupungeissa Espanjassa. Tyytyväisiä ollaan huolimatta siitä, että esimerkiksi työllistyminen on erittäin vaikeaa.

Malaga ohitti Barcelonan ja Madridin asukkaiden onnellisuus ja tyytyväisyys mittauksessa. Euroopan Komission tutkimus elämänlaadusta kaupungeissa ”Quality of Life in Cities” mittasi tekijöitä kuten julkiset palvelut, työnsaanti ja asuntojen saatavuus.
Huolimatta siitä että Malaga tarjoaa alhaisemman elintason, hyvinvoinnin sekä terveyspalvelut kuin esimerkiksi Lontoo, Pariisi ja Milano, 96% malagalaisista vastasi tutkimuksessa olevansa tyytyväisiä kaupunkiinsa. Itseasiassa Malagasta löytyy lähes koko Euroopan tyytyväisimmät asukkaat. Korkeammat tyytyväisyyprosentit saivat vain Allborg -Tanska (99%), Hampuri – Saksa (98%), Zurich- Itävalta, Oslo- Norja, Kööpenhamina-Tanska ja Groningen – Hollanti (97%).
Malagalaisten tyytyväisyys kaupunkiin ei tarkoita että kaikki olisi ruusuista. Esimerkiksi 94% vastaajista oli sitä mieltä että työnsaanti kaupungissa ei ole helppoa. Työhönsä tyytyväisiä vastaajia oli Malagassa vain 34%. Vastausten perusteella malagalaiset viihtyvät kaupungissaan heikosta työllisyydesta huolimatta.
Tiedot: Sur in English